MENÜ

Santrfor sorunsalı (3)

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takımın diziliş aritmetiği orta sahayı Beşiktaş’a veriyordu. Sahaya yansıyan da bu oldu. Hakan Kutlu Galatasaray maçında olduğu gibi 4 forveti Beşiktaş karşısında sahaya sürdü.

Umut ve Welliton’u, Nakoulma ve Deniz’le iki kanattan destekleyen gerçekten hızlı ve yıpratıcı bir hücum gücü bu. Ancak onları besleyecek bir orta sahaları yoktu. Beşiktaş’ın Atiba ve neredeyse iki iç oyuncusu gibi oynayan Necip ve Tolgay’la bu alanı kaplamaları işi Kayseri açısından daha da zorlaştırdı. En basit haliyle 2’ye 3 üstünlük Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı. Bu denemede Caner, Deniz’in tehditkar varlığına rağmen çok kolay çıktı. Çok doğru, çok kaliteli ortalarla 3 forvetini besledi. Talisca, Cenk ve özellikle Aboubakar’ın hamlığı ve görev paylaşımı çelişkisi olmasa ilk yarıdan oyunu bitirebilirlerdi. Çok kolay bir şekilde hem de.

Cenk’in farklılığı

Şenol hocanın ikinci yarıya Aboubakar-Quaresma değişikliğiyle başlaması üzerine düşünmek lazım. Bu, özellikle Muammer’den dönen topu yine ona nişanlayan santrforu nasıl etkileyecek? İşte bunu merak ediyorum. Çünkü sorun asla servisle alakalı değildi. Son 3 maç yazımın başlığı olan santrfor sorunsalı, son vuruşla alakalıydı. Ve aynı zamanda Cenk’in Aboubakar’la oynarkenki oyunuyla Gomez’le oynarkenki oyununun aynı olmayışından. Cenk, Gomez’le oynarken bir destek santrfor olduğunu biliyor ve bu oyunu çok iyi oynuyordu. Vincent’la durum farklı oluyor.

Taşları oturtan hamle Yani durum Quaresma’nın girmesini gerektirecek bir durum değildi. Ama Aboubakar’ın rehabilitasyonunu maç içinde değil hafta içinde yapmaya karar verdi hoca. Tolgay’ın yerine Ömer’in oyuna girişi ise taşları yerine oturttu. Ömer destek santrfor olma işini hakkıyla yaptı. Tabii ki konu topu içeri itemeyen Aboubakar. Fakat bu yapısal durumun da altını çizmek lazım.

YORUM YAZ