MENÜ

Şampiyonluk şansı hep artıyor

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un geçen yıl Onur ve Burak’ın ayrılmasından sonra yakaladığı olumlu havanın birkaç alt başlığı var. Bunların başında Ünal Karaman’ın nihayet teknik adamlık kariyerinde bir eşiği aşmış olması geliyor. Her yönüyle ligin belki de en pozitif performansını ondan gördük. İkinci temel neden onca sakatlığa rağmen ipleri eline alan genç ama lider özellikli yerliler. Bir büyük takımda altyapıdan çıkar çıkmaz bu kadar etki eden, ortaya karakter koyan bir oyuncu grubu 20 yılı aşkın zamandır bu ülkede görülmedi.

Haberin Devamı

Mikel değerli ama...

‘Hiç kimseyi satmıyoruz’ yaklaşımı zinciri bozar. Ancak ‘ederini bulan herkes gidebilir’ yaklaşımı da erken hasat hatta erozyon etkisi yapar. Dengeyi tutturmak kolay değil. Üçüncü temel etken ise oyunun ana şablonunu oluşturan yüksek performanslı yabancılar oldu. Rodallega’nın etkisi olağanüstüydü. Adı geçen oyuncular arasında sosyal anlamda uyum sağlarsa Marcus Berg’in benzer bir etki yapabileceğini düşünüyorum. Novak, Pereira ve Onazi’nin de etkisi yüksek oldu ama sakatlıklar da bel büktü. Aynı etkiyi yapacak yüksek standartlı iyi ayaklı bir sol stoper şart. Orta saha rotasyonunu da genişletmek gerekiyordu. Eğer Mikel bu role razı olmuş şekilde transferi kabul ettiyse ne âlâ. Hem tecrübesi hem de becerisi, Trabzonspor’a çok şey katar. Ancak bu tip oyunculardaki yüksek egonun, takımın hedefleri ile uyuşması gerekir. Bu anlamda Obi Mikel çok değerli bir isim olsa da riskler içermediğini de söyleyemeyeceğim.

Haberin Devamı

Trabzon’un yılı olur!

Son olarak merkezi iyi kullanan Trabzonspor’un adam geçebilen Rodrigues, Onyekuru tarzı içe kırılabilen bir oyuncu bulması da sınıf atlatır. Geçen yıl hem ekonomik transferler hem de genç oyunculardan en yüksek verim alındı. Transfer komitesine güvenmemek için bir sebep yok. Bu yıl Trabzonspor’un yılı olabilir. Olmazsa bir sonraki yıl mutlak olur. Bu yolda devam ederse, şehirdeki barış ortamıyla birlikte Trabzonspor şampiyonluk şansını her yıl birkaç puan artırarak gider. Bu sene yüzde 25’se seneye yüzde 30 olur. Umutlanmak için çok sebep var.

YORUM YAZ