MENÜ

Şampiyonluk oyununa benziyor

Abone Ol Google News

İki yıldır doğru düzgün futbol oynamayan Arda Turan’ın tam fit olması mümkün değil. 60’da kaçırdığı pozisyon da bunun sonucu. Ancak dün zihnen belki de en fit hallerinden birindeydi. Vücudunun tam yapamadıklarını rafine bir tek pas oyunuyla ilk yarı boyunca yaptı. Kendisine şartlara uygun yeni bir oyun bulmuştu. Çevresindeki herkes de, hem duruma destek verdiler hem de bundan yararlandırlar. Emre Kılınç- Taylan merkezi etkili oldu. Ancak asıl önemlisi, sezonun ilk yarılarını hiç oynamayan Feghouli’nin ve üzerinde kocaman kırmızı bir çarpıyla yaşayan Belhanda’nın oyunları oldu. Dün Galatasaray, ilk yarıda baskı yapmak, alan daraltıp top kapıp kaleye çullanmak isteyen bir takıma karşı, gereksiz geri koşular yapmak zorunda kalmadan oynamayı başardı. Topu iyi kullandılar, çok iyi tek pas yaptılar. Fizikle değil doğru alan kullanımıyla ikili mücadele kazandılar. Plandan kopulmadı İkinci yarıda lider oyunculardaki fizik düşüş olsa da Arda oyundan çıkana kadar plandan kopulmadı. Galatasaray son 2 şampiyonluğunu önde çoşku oyunlarıyla başlayarak kazanmıştı. 66’ya kadar, bunun dışında, topa ve alana hükmeden olabildiğince enerjisini doğru kullanan rafine bir oyun vardı.

Haberin Devamı

Daha iyisi de olabilir

Haberin Devamı

Bu oyun:

-Tecrübeli lider oyuncular piştikçe çok daha iyi noktaya gelebilir. -Öte yandan bu tip ekstra geri dönüşlerde yıldız sporcular performans dalgalanmaları yaşar. Buna hazırlıklı olup, başka planlar da hazırlamak gerekir. Son bölümdeki gitgellerde olduğu gibi...

Daha önemlisi bu oyunu gördükten sonra rakipler orta sahada daha agresif, savunma da daha derin oyunları seçip Galatasaray’ı geri koşturmak isteyeceklerdir. Dün Sumudica hem seçtiği diziliş hem de önde oynama stratejisiyle rakibini biraz küçümsemiş gibiydi.

YORUM YAZ