MENÜ

Şampiyon Bayern

Abone Ol Google News

PSG’nin, özellikle de Neymar, Mbappe ve Di Maria’nın tedirginliği maçın kaderini değiştiren en önemli unsurdu. Herhangi bir Ligue 1 maçında kolayca gol yapabilecekleri vuruşları harcamaları inanılmazdı. Aynı üçlü Bayern hücumunda olsa muhtemelen maçı erkenden koparırlardı. Ancak orta sahadan muhtemelen Veratti’nin dinamizminden yoksun olmalarından kaynaklanan ve Marquinhos’un yalnız kalmasından yaşadıkları tedirginlik onları bütün şampiyona boyunca güçlü kılan durumdan çok uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Bayern sağlam oynadı

Bayern Munih için ise durum farklıydı. Hansi Flick’in turnuva tecrübesi, Löw’ün yanında aldığı eğitim Bayern’i kendi standartının altında oynamasına rağmen çok daha sağlam kıldı. İki takım arasında çok büyük bir oyun farkı olduğunu söylemiyorum. Lewandowski’nin kendi standardının altında kaldığını söylemek lazım. Gnabry ve Coman’ın Flick’in planına tam cevap verdiğini de söylemek çok doğru olmaz ama yine de Almanlar’ın güveni, tecrübesi işi koparmaya yetti. PSG daha kaliteliydi ama Bayern işi biliyordu.

Haberin Devamı

Navas gibi olsalar...

Aynı şeklide bu durum Neuer’in güven ekseninden de anlaşılmalı. Navas son derece güvenli, savunmasıyla uyumlu, rakibi algılamış, tecrübeli bir oyun oynadı ancak önündeki savunma ve orta sahanın onun soğukkanlılığı ve tecrübesinde olduğunu söylemek mümkün değil. Aslında düşünürsek PSG’nin Navas gibi bir teknik direktöre ve onun gibi bir orta sahaya ihtiyacı vardı. Bayern bu maçı oyunuyla değil kültürüyle haketti.

YORUM YAZ