MENÜ

Salih Uçan farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Salih’le başlamak lazım... Kendi kariyeri açısından İtalya yerine İspanya’ya gitse belki şu anda bambaşka bir seviyede, bambaşka bir noktada olacaktı. Belki Milli Takım’ın 10 numarası olacak, İspanya’nın ya da İngiltere’nin önemli takımlarından birinde forma giyecekti.

Çünkü oyun yapısına, futbol karakterine çok daha uygun bir yerdi La Liga. Kendi kariyeri açısından verdiği bu hatalı karar, Fenerbahçe açısından büyük bir kazanç oldu. İtalya’da sertleşmiş, oyun devamlılığı sağlamış, pozisyon bilgisi ve defansif katkısı gelişmiş, hem de oynamadğı 2 senenin sonunda... Ersun Yanal’ın ondan istediği de buydu. Sırtındaki 48 numaralı forma, memleketini anlatıyor ama aslında hak ettiği 10 numara.

Golcüler dikkatli olursa...

Fenerbahçe zannediyorum aradığını 2 yıl önce kaybettiği oyuncuda buldu. Pereira’nın yeni 3-5-2 planı, aslında Zico’dan beri süregelen geleneğin devamı. 2 hücumcu bek, savunmanın ortasına giren bir çapa ile diziliş rakamı farklı olsa da oyununu mentalitesinde büyük bir değişiklik yok. Değişiklik; Alves’ten sonra sınıf yükselten Skrtel... Ayrıca Gökhan’ın hiç yapamadığı ortaları yapan onun ilk sezonunu hatırlatan Van der Wiel.

Salih’in hücumu hareketlendirmesiyle rakip savunmaların statik blokları, artık muhtemelen yeterli olmayacak. Fenerbahçe, hücumda daha hareketli bir takım ancak attığı 2 gole rağmen sürekli ofsaytta kalan Emenike, bu potansiyel hücum zenginliğini düşürüyor. Fernandao’yla birlikte biraz daha dikkatli olurlarsa bu sene Salih’i asist kralı yapabilirler.

Fener’e garanti kaleci şart

Fenerbahçe, dün sahaya kağıt üzerinde de olsa yeni bir diziliş ve geçen sene ilk 11’de oynayan sadece 21 oyuncuyla çıktı. Bu belirgin bir oyun hamlığı ortaya çıkardı ama plana geçer not vermemek için hiçbir sebep yok.

Neredeyse yarım pozisyon vermeden yenilen gol tamamen Ertuğrul’un heyecanıyla alakalı. Bütün kaleci antrenörlerinin sitayişle bahsettiği bu genç yetenek maalesef istenilen seviyede değil. Gelişir mi bilmiyorum ama Fenerbahçe an itibariyle bir garanti kaleci bulmak zorunda gibi... Volkan sağlam olarak yüzde 100 geri dönse de. Beklediğimden çok daha iyi bir Sarı-Lacivertli bir ekip buldum...

YORUM YAZ