MENÜ

Sakin ve istekli olan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Akhisar’ın orta sahayı 5’li tutan orta sahasının pozisyon alışları derslikti. Merkezde toplanıp Tolgay-Atiba-Sosa üçlüsünün pas kaynağı olmasını engellediler. Açılıp önden ve arkadan pas istasyonu desteği alamadıkları için top çıkmadı. Gökhan ve Olcay çok geriye gelip top almak zorunda kaldı. Onlar kaleden uzaklaşınca akın yapmak çok zor oluyor Beşiktaş için. İki driplingci orta sahada oynamak için yeterli olgun seviyede değil zira. Hata yapmalarının sorun olmayacağı ama başardıklarında skora gidecekleri yerde olmalılar. Bunu sağlayamadı Beşiktaş. Demba Ba yalnız kaldı. Yalnız kalınca da stoperlerin kucağında...

Hayati müdahale

Hareketlenmesinin bir manası kalmadı çünkü. Öyle seyretti. Bu atalet ender gelen akınlarda uykulu bir hale sebep oldu. Stoperleri bozmaya hiç çalışmadı. Ön direğe gitmedi. Ayağına top gelmesini bekledi. Akhisar kaptığı toplarla çullandı Beşiktaş kalesine. Şampiyonluk adayı 45. dakika kadar rakip kaleye tek şut atamadı. O çıkışta da dönen top yenilen golden daha net bir pozisyon oldu. Tolgay’ın Mehmet’e müdahalesi Beşiktaş’ı hayatta tuttu.

Sayı olarak çift!

İkinci yarıda Pektemek’le şekil olmasa da sayı olarak çiftlenen forvetin psikolojik etkisiyle Akhisar kendi sahasına çekildi. Olcay da sağ bekti, gol de geldi. Ancak gol sonrası Akhisar açılınca Beşiktaş’ın önde presi olmadığı görüldü. Gitgeli bol, uzun mesafeli bir oyuna döndü. 60’tan itibaren alanın kaleye koştuğu bilinçsiz bir oyun gördük. Bundan bir şeyler çıkaran Akhisar oldu sakinlikle. Günay 2, Töre 1 çok net pozisyonu kurtardı. Kerim’le 4-4-2’ye döndü Bilic, Cenk’in girişiyle hep forvet tam forvete. Geç ve dramatik bir şekilde 2 kez gole yaklaştılar. Ama biraz geç oldu. 90 dakika Akhisar daha istekli ve sakindi. Bu açık.

YORUM YAZ