MENÜ

Sadece penaltılar

Abone Ol Google News

Şampiyon savunmanın 4 oyuncusundan 3’ünün sahada olmayışı Fenerbahçe’nin savunmasından çok hücumunu etkiledi. Caner’in yedekliğinin yanı sıra Gökhan Gönül’ün de sakat sakat sahada oluşu Sarı-Lacivertliler’in savunma kanatlarının oyuna katılımını en aşağıya indirdi. Kompakt bir blok halinde savunma yapan 9’lu Gençlerbirliği bloğunu aşmak çok zorlaştı.

Haberin Devamı

Ev sahibinin avantajı, yüksek gayretle oynayan Emre’nin, iki yönlü oynuyla, Topal’ın savunmada yer almasından kaynaklanan orta saha sıkıntısını kapatması oldu. Raul’dan yardım aldı. Alper de delici oyuncu statüsünde rakibi zorlamaya çalıştı. Ancak başrol onundu. Gençlere kontratak ve pozisyon vermediler. Öte yandan penaltıyla gelen ilk gole kadar ‘iş bitirememe’ sıkıntısı devam etti. Hiçbir oyuncusunun demarke şekilde topa vurma durumu ortaya çıkmadı Sarı-Lacivertliler’in. Hiç boşa adam çıkaramadılar. Duran toplar da bir silah olmaktan uzaktı.

Sıkıntıya çözüm yok

Çabaya söyleyecek bir şey yok. Ancak oyunda rakibi zorlayacak şablonlar yok. Geçen yıl ezberden yapılan dönen toplara baskı ve toplu şekilde rakip ceza sahasına dalışlardan eser yok. Hele Caner de olmayınca bu iş çok zorlaşıyor. Oyunu enine açmak yok. Arka direğe ekstra hücumcu sokmak yok. Ve oyun çok yavaş. Bunun ilk sebebi delici ama topla iyi orta sahaların olmayışı. Yanal bunu önde baskıyla çözmüştü. Bugün bu sıkıntıya çözüm yok. Galatasaray maçında olduğu gibi Emre sahadayken oyuna hakim ama skor yapamayan bir takım. Emre çıkınca hakimiyet de kayboluyor. Dünkü penaltılarla gelen galibiyette önceki haftalardan farklı pek bir şey yok anlayacağınız. Üretim hala çok düşük ve Emre ile Caner olmadan durum daha da vahim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ