MENÜ

RvP yönetince...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alper’in 10 numara, Van Persie’nin santrfor olduğu hücum hattı maçın başında bildik sıkıntılarla boğuştu. Lens ve Alper topla koştu. Topu, ya duvara çarpıp kaybettiler ya da Alper’in ayağına dolaştırması ya da pas tercihini yapamayışıyla... Fenerbahçe akın sonlandırmadı. Gerçi Gençler bu topları alıp hızlı bir hamleyle Fenerbahçe’yi dengesiz yakalayamadı ama bu, Sarı-Lavivertliler için hem riskti hem de istenen skoru alma yoluna yetersizlik.

Gençler, Aydın’a kaldı

Gençlerbirliği’nin önde baskılı oynama isteği de gelince Fenerbahçe istediğini yapamadı. Advocaat’ın Van Persie’yi 10 numaraya, Alper’i sola atma tercihi bu anlamda işe yarar plan. Fenerbahçe set oyunları kurmaya başladı. Gençlerbirliği’nde Serdar Gürler’in olmayışıyla yalnızca Aydın’a kalan hızlı çıkma çabası sadece sayı olarak eksik kalmıyor, yapısal olarak da sorunlu duruyor. Bu, Fenerbahçe için avantajdı kuşkusuz. Van Persie’yle bulunan ilk gol Fenerbahçe’den çok da beklemeyeceğimiz bir set oyunundan geldi... Lens’in kalabalık ve yerleşik Gençler savunmasını terse yatırdığı bir arka direk ortasıyla...

Plan deşifre oldu

Bunu iki yönde de bir kaç kez denediler ama ya Sow’u ya RvP’yi bulamadılar. Ya da onlar bir adım geride kaldı. Son derece ilginç, Gençlerli oyuncular için kabul edilmesi zor ama doğru penaltı kararından gelen gol sonrası bir başka durum daha ortaya döküldü. Ligin ilk yarısında planlı kontralarla maç alan Fenerbahçe’nin bu yolu deşifre olmuş görünüyor. Rakip özellikle deplasmanda savunmasını çıkardığında Fenerbahçe’nin kontra oyunundan örnekler görecekmişiz gibi geliyor. Ancak Fenerbahçe orta sahası hemen Lens’i görmek dışında bir plan üretemediğinden geçiş oyunu oynanamıyor ve sistem artık işlemiyor. Bu durumda kalan iki haftada yapılması gereken 10 numarada RvP’yi görevlendirip biraz olsun oyun kurabilmek.

YORUM YAZ