MENÜ

Roman gibi maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş açısından oyun olarak zorlayıcı, skor olarak rahat bir ilk yarı oldu. 4-4-2 tercihi ve Veli’nin yokluğu orta sahada oyunu Karabük’e verdi.

1-0’dan sonra basbayağı bir baskı yapabildiler. Her ne kadar maç içinde Sosa içeri kaçıp Motta’nın önünü açsa da, Yılmaz Vural, muhtemelen Beşiktaş’ın 4-4-2’yle ve Tolgay/Atiba ikilisiyle sahaya çıkacağını görünce bu oyunu kurduğu için sevinmiştir. Ceza sahası çevresinde akın sürekliliği sağlayan bir kalabalık oluşturmayı başardılar. Burada bir parantez açıp Pektemek’in orta sahaya destek için çok çalıştığını söyleyelim. Topla ilişkisi iyi olmadığından çoğu zaman çabasının karşılığını alamasa da.

Ekstra adamlar...

Bu tabloda ne gariptir golü ve en tehlikeli akınları Beşiktaş ekstra adamlarıyla buldu. Atiba, Serdar’ın harika ortasına kafayı vurdu. 33’te de ekstra adam olarak Tolgay pozisyona girdi. Yani defansif olarak eksik bırakan ve oyunu Karabük’e veren tercihler, hücumda gol şansları buldu. Bu açıdan tezatı bol ve ilginç bir oyun oldu. Sonuna kadar... Bariz gol şansı olmayan bir pozisyonda Waterman’a çıkan kırmızı kart oyunu değiştirdi. Vural 4-3-2’ye dönünce oyun merkezi geri gitti ama Ahmet İlhan’a depar alanları doğdu. Necip’e de böyle kırmızı göstertti.

Koşanlara kaldı

Demba Ba-Pedro değişikliğiyle de Beşiktaş’ın ön tarafı tamamen koşanlara kaldı. Orada top tutmayan büyük takım sorun yaşar. Ki sorunun adı da Musa oldu. Bilic’in kırmızı kart sonrası yaptığı hamleler zorunluluk kapsamında değerlendirilebilir kuşkusuz. Ancak 2. yarının başında eksik kalan rakibine karşı orta sahayı almayı düşünse belki de o kontraları yemeyecekti. Misal bir Mustafa-Olcay değişikliği oyunu tutmasına yardımcı olabilirdi. Oyun olarak Waterman’ın atılması öncesi ve sonrası ayrı biçimlerde işlemeyen planı devam ettirişi skora takılışından. Oyunun anlattığına bakmadı hiç. Ve fakat yine bir tezatla son yaptığı değişiklik olan Cenk’le de maçı aldı. Karabük’ün 4’e 1 yakaladığı bir kontrayı değerlendirememesinin ardındanneresinden baksan roman gibi maç oldu. Korku, gerilim ve dramıyla...

YORUM YAZ