MENÜ

Riskli oyunla tur gidebilirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç aslında Atıf’ın ‘ben büyük takımda oynarım beni alın!’ ana fikriyle başlayıp 57. dakikaya kadar geldi. Sadece onun için oynanıyor gibiydi oyun. Orta shadan top alıp 6 çalım attığı da oldu. Virtüöz çalımları yaptığı da... Sivasspor tam takım rakip yarı alana yerleşti. Galatasaray buna itiraz etmedi. Savunma bilmeyen iki bekini tam savunmacı olarak tutup tam kontratağa yatmıştı. Bundan da üretim çıkardılar. Umut’un direkte patlayan topu bu stratejinin maçı bitirmesi için yeterliydi.

Ceza sahası dışında penaltı

Ancak bu riski almak için yeterli miydi? Bunu söylemek zor. Sivas pozisyonlar buldu. Batuhan’ın, vücudunun kaldırması güç olan ince işlerin peşine düşmesi işlerini zorlaştırdı. Tabii bir de İlker Coşkun’un ceza sahası dışına taşıdığı bir penaltı var. Belki de Sergen Yalçın’ın gayet iyi işleyen planında eksik kalan tek şey, Utaka’yla başlamaması oldu. Bu, hem akın sürekliliğini bir üst seviyeye çıkarmasını engelledi hem de bitirciliği. 57’de Utaka oyunda girdikten sonra Galatasaray’ın yetersiz ve direnç noktası olamayan kadrosu için Sivas’ın arkada Atıf ve Mehdi’li kadrosu Cicinho’yu da çok rahatlıkla öne çıkardı. Tura da Batuhan’ın 2 golüyle ortak oldular. Bir de direkten topları olduğunu hatırlatalım.

Yasin Öztekin kilidi açtı

Açık söylemek gerekirse Yasin oyuna girene kadar turu ruhen kaybetmişlerdi. Ancak Yasin topu bir şekilde ileri taşımalarına yardım etti. Ve Sivas’ın geri koşmaya zorlanmasıyla birlikte baskı düştü. Bu arada gelen -kanımca hiç de doğru olmayan- penaltı kararıyla da Sivas psikolojik olarak çöktü. Hamza hoca son derece riskli ama zorunlu bir oyun oynadı. Ve turu kaybedebilirdi.

YORUM YAZ