MENÜ

Rekabet ve kararsızlık nerede belli!

Abone Ol Google News

Şenol Hoca Dünya Kupası öncesi 3’lü savunma denemek istediğini ama buna zaman olmadığını söylüyordu. Dün Azerbaycan karşısında bunu denedi. Eğer 3’lü oynayacaksa ilk tercihi dünkü 3’lü olacak. Ancak bu oyunun ilerleyişini dün akam itibaryla tam test etmenin mümkün olmadığını da biliyor. Çünkü bu orta saha üçlüsüyle ve sahada Zeki olmadan tam bir sonuç olmak mümkün değil. Mahmut/Okay ve Ozan’la bu dizilişi denemek şart. Tabii bu orta sahayla Orkun’u da tam değerlendirmek de olası değil. Duran toplarda olağanüstüydü ancak akan alanların bir bilinmezin ve geniş alanların içinde eridi. Sonuç olarak ideal kadro dizildiğinde iyi bir İrfan Kahveci alternatifi olabilir. Burada kim kadro dışında kalır spekülasyonu yapmayacağım. Ama pozisyon bazında bakldığında rekabetin ve kararsızlığın nerede olabileceği belli gibi.

Haberin Devamı

Pasla aşmakta zorlandık

Bu çerçevede 3’lü savunmayı yapamamaktan çok Azerbaycan’ın yaptığı baskıyı pasla aşmakta zorluk çektiğimizi söylemek lazım. Dolayısıyla yediğimiz gol sonrası oyunu almamızdaki kriter, 4’lü savunmaya dönüşümüzden mi yoksa rakibin oyunu geride kabul etmesinden mi bilmek zor.

Haberin Devamı

Golcü mayası işe yarar

Bunun dışında... Cenk’in yokluğunda Halil’in golcü mayasının işe yarayacağını söyleyebiliriz. Kerem’in hareketliliği de önemli. Bu son hazırlık safhasında bu kadar gereksiz sertlik olmaz. O yüzden hazırlık maçlarının kendisini de kollayan başka hazırlananlarla oynamak daha doğru.

YORUM YAZ