MENÜ

Ramsey yoksa favori Portekiz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galler şu ana kadar Portekiz’in oynadığı hiçbir rakibe benzemiyor. Aslında Galler şampiyonadaki hiçbir takıma benzemiyor demek daha doğru... Sahip oldukları kontratak planları, en önemli silahları olarak gözükse de, duran top organizasyonları da son derece yıpratıcı. Ancak Galler’in tüm oyun planı, savunma ve hücum yönünde Aaron Ramsey’i merkez olarak alıyor. Atılan her golde, yapılan her kontratakta mutlak bir şekilde belirleyici O. Onun yokluğunu gidermeleri, yerine başka bir isim koymaları mümkün değil. Eğer onun yokluğuna rağmen işleyen bir plan ortaya koyabilirlerse, sadece finali değil şampiyonluğu da, diğer 3 rakipleri kadar hak ediyorlar demektir.

Sanches’i kullanmalı

Portekiz tarafına gelince... Onların oyunlarının işlemesi, sahip oldukları marka isimlere bağlı değil. Ronaldo’nun rakip ceza sahası içinde hiç topa dokunamadığı bir
90 dakika sonunda bile tur atlamayı başarabildiler. Teknik direktör Fernando Santos’un, Yunanistan Milli Takımı’nda oynattığı planları Portekiz’de de kullandığı gözüküyor. Fakat oyuna yön verebilmek için Renato Sanches’i kullanmakla kalmamalı, onu Polonya maçındaki gibi sağ kanata mahkum etmemeli. Bu genç yeteneği merkez orta sahada oynatmak, Nani ve Ronaldo’nun işlevselliğini artıracak. Orta sahada büyük bir savunma sorumluluğu olan William Carvalho’nun boşluğu doldurubilir ama Sanches’inki başka bir oyuncu tarafından yapılmıyor.

Bale’in işi daha zor

Burada başka bir kritik noktada, Quaresma’nın oyuna girdiği zamanda skorun ne olduğu. Beraberlik ya da Portekiz’in önde olduğu anlarda sorun yok. Çünkü Quaresma burada artı değer sağlayacaktır. Fakat Galler karşısında geriye düşerlerse onun kanadından Galler akar. Ramsey olsaydı, ‘Galler favori’ derdim. Ancak şu şartlarda Portekiz bir adım önde. Bale, Ronaldo’dan kupada çok üstün bir performans sergiledi. Bunda Ramsey’nin rolü yadsınamaz. Ronaldo böyle bir oyun kurucu ile oynasaydı, roller değişik olurdu. Bu maçta Bale’in işi, alışık oldukları planlar göze alındığında Ronaldo’dan daha zor.

YORUM YAZ