MENÜ

Psikolojik üstünlük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın orta üçlüsüne ve Cenk’e tama saha ve sürekli, Babel ve Quaresma’ya kısmi adam adama markaj uygulayarak maça başladı. Eto’o, kapılan topları El Kebir, Danilo ve Maicon’la buluşturacaktı. Eto’o, stoperlerin dengesini bozup onların alan boşaltmasına yol açacağı için bu üçlü oralara de girecekti. Ancak Deniz Kadah’ın yokluğunda geçen seneden farklı olarak Eto’o merkezde yalnız olunca Beşiktaş merkez savunması neredeyse hiç açık vermedi.

Çalımbay’ın tercihi...

Rıza Çalımbay’ın adam adama savunma seçiminin Beşiktaş’ı zorladığı bir gerçek. Özellikle oyunun kurulumunda vazgeçilmez bir görevi olan Oğuzhan, Cenk’e attığı penaltı olan pasa kadar istediklerini hiç yapamadı. Zaten Fabri’nin bu kadar çok uzun top kullanması da bundan. Şenol Güneş bunu yapmasını mı istedi yoksa buna sadece izin mi verdi bilmek zor ama oyun kurmakta zorlanan takımının topu bir an önce 3. bölgeye yollamak konusundaki bu tercihi dikkat çekti.

Kadronun değeri bilinmiyor

Antalyaspor ilk yarıda Beck’i kaçırdıkları, onun da Boffin’de kalan bir çapraz şut tercih ettiği pozisyon dışında Beşiktaş’ı ceza sahasına yaklaştırmadı. Duran toptan Pepe’yle iki pozisyon verdiler. Yarının sonunda golü de bu şekilde buldu. Belki Rıza Çalımbay bu sert ve bol faullü savunmayla Şenol Güneş’in Konya maçında olduğu gibi çift santrfora dönüp orta sahada eksilmesini bekliyordu. Pepe buna gerek bırakmadı. Bu kadar adam adama savunma tedbirini gördükten sonra Çalımbay’ın elindeki kadronun değerini bilmediğini söylemek haksızlık olmaz.

Şampiyona tedbir tamam!

Danilo, Maicon ve Eto’o’yu geçtim ama Charles ve Sandro’yla bu takım oyun da kurabilir. Şampiyona tedbir almak tamam. Ancak 4-6 kişiyle adam adama oynarken kendi oyununu oynamak zor. Beşiktaş orta sahası henüz istenen seviyede değil. Ancak psikolojik üstünlüğü ve kadro kalitesi çok üst düzeyde.

YORUM YAZ