MENÜ

Prandelli'nin hamlesizliği

Abone Ol Google News

Anderlecht saygı duyulacak bir oyun oynadı. Yaş ortalaması 22 olan, savunmasının göbeğinde 20 yaşında biri olan, oyun merkezi yaratıcılığını 17 yaşındaki Tielemans’a bırakmış olan bir takım... Galatasaray, bu genç ve tecrübesiz takımı baskıyla sindirmek istedi. Bu genç takım, bu baskı stratejisini 3 dakikada çözüp, Şampiyonlar Ligi tecrübesi yüksek Galatasaray’ı 30 dakikada kendi sahasına hapsetti. Bu hızlı bilek güreşi zaferi, bu tecrübe ve yaş dengesinde tam terste çalışmalıydı. Acheampong, stoper Nuytinck’in sakatlanması sonrası sol beke geçtiğinde iş değişti. Zaten sağ önde oynayan Najar, sağ bekte oynuyordu. Böylece Anderlecht 2-3 hücum asıllı sağ bekle oyunu oynamaya başladı. Öndeki hızlı akışkan oyunları kesilince, Galatasaray topa hakimmiş gibi gözüktü. Ancak Dzemaili-Melo-Selçuk üçlüsü sürekli üst üste binip, alan paylaşımını yapamayınca etkin hücumlar sağlanamadı. Anderlecht, takımın geometrisini bozmadan, çok iyi durdu. Defour, Tielemans, Kljestan üçlüsüyle kesin bir üstünlük sağladılar. Ancak Suarez ve Mitrovic hızlı akınlar yapamayınca, maçın başındaki pozisyon üstünlükleri devam etmedi. Yani Anderlecht’in hücum gücü azalmıştı, ancak Galatasaray rakibin savunmasını delemiyordu. Bu durumda Prandelli’nin ikinci yarıya hamlesiz başlaması kabul edilemez. Defour, sağdan sola harika bir pasla Praet’i pozisyona soktuğunda gol de geldi.

Haberin Devamı

3. kaleciye karşı!

Haberin Devamı

Galatasaray bundan sonra, Anderlecht’in hızlı hücumcularını savunmada kullanmak zorunda kalması nedeniyle kontra görmedi ve rakibe yüklendi. Ancak Mbemba yönetimindeki savunma, müthiş bir direnç ve pozisyon sadakati gösterdi. Onları şaşırtan sadece, Chedjou’nun son dakika çabasıyla Burak’a neredeyse zorla attırdığı ve Galatasaray’ı hayatta tutan gol oldu. Bu arada kaleci Roef’in de üçüncü kaleci olduğunu, 20 yaşında olduğunu ve Avrupa’daki ilk maçını oynadığını söyleyelim. Böyle bir oyun bilgisinin ve soğukkanlılığın bu yaştaki oyuncularda olması insanı hayrete düşürüyor.

Selçuk İnan ne yapmalı?

Galatasaray’ın iki sene üst üste yaşadığı şampiyonluğun en önemli yapıtaşı o. Ama dün sahada ne yaptığının farkında değil. Tamamen kaybolmuş durumda. Bu pozisyonda oynayamayacağını düşünüyor ve kederi 100 metre uzaktan bile görünüyor, çaresiz... Ona bir tavsiye; özellikle sürekli olumsuz nasihatler aldığı, onun kafasını karıştıran arkadaşları ile ilişkilerini gözden geçirsin. Olumlu düşünmeye, pozisyonlara adapte olmaya ve yeteneğini bu yeni işinde göstermeye gayret etmeli. Sorumuz, iyimser ve çözülebilir...

YORUM YAZ