MENÜ

Plan mükemmel ama kalite...

Abone Ol Google News

Beşiktaşlı oyuncuların görev sadakati de aynı şekilde.

Haberin Devamı

Kimseye bir şey söylemek mümkün değil. Ancak kabul edelim ki özellikle ön alan oyuncularının kalitesi yetmedi.

Mustafa ve Olcay’ın özellikle ilk yarıda son hamle kararları, çok iyi planın ve oyunun sonuç getirmemesine yol açtı. Hemen her seferinde geri döndüler. Rakibin yerleşmesine yardımcı oldular. Halbuki eksik ve dengesiz yakalayabilecekleri yeterince fırsat vardı. Şut çekmeden bitti ilk yarı.

Buna rağmen Arsenal’in öndeki hareketli dörtlüsüne alan bırakmamayı başardılar. Şahane bir alan paylaşımıyla çok az şans verildi Arsenal’e. Belki ilk maçtakinden dahi iyiydi plan. İlk ribauntta yani akın yenilemesinde golü bulmaları ise biraz şanssızlık biraz da Tolga’nın standardının altında kalmasındandı.

Nasıl olsa bir gol yettiğinden 1-0 aslında çok da önemli değildi ancak Arsenal oyuna daha iyi tutundu ikinci yarı başında. İlk yarıdan daha iyi top çevirip yordular Beşiktaş’ı. Ön alanda top tutamama durumu başladı böylece.

Oğuzhan, Demba Ba paylaşımına destek gelmeyince bir iki pozisyona daha girdiler. Ama bu kez özellikle Tolga iyiydi.

Haberin Devamı

Özetle şunu söylemek mümkün Bilic’in planı çok iyi ve oyuncular da buna ellerinden geldiğince uydular. Mükemmele yakın bir seviyede. Ancak farkı yaratacak ustalık sergilenemedi. Bunun en iyi göstergesi Arsenal eksik kaldıktan sonra baskı kurulmasına rağmen çerçeveyi bulan şut bulunamaması.

Yetmedi...

YORUM YAZ