MENÜ

Plân değişince RVP de değişti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pereira’nın bundan önce uyguladığı 3 plan Antep’in arzulu savunmasını geçmekte büyük ihtimalle çok zorlanırdı. Bu plan ise 7-8 gol bulabilirdi. Hem de yine hiç pozisyon vermeden. Nüanslar her şeyi değiştirebiliyor futbolda. Alper ve Volkan’ın birlikte sahada oluşu, Nani’nin santrfor arkasına geçişi, Gökhan, Topal ve Hasan Ali’nin de hücuma destek vermesine yol açıyor. Onların ellerini rahatlatıyor. Burada kilit adam Alper. Onsuz bu sistem uygulanamaz bu kesin. Onun iki yönlü oyunu herkesi rahatlatıyor. Eğer Fenerbahçe şampiyonluk olacaksa, Alper üç 90 dakikada da sahada olmalı. Ben bu işi Ozan’ın yapacağını düşünüyordum. Bu sene olmadı.

Kjaer duvarına çarptılar

Eğer eski plan olsaydı durum farklı olurdu. Çünkü Antep 9’lu bir blok olarak Fenerbahçe’nin karşısında durmayı iyi başardı aslında. Bu planda bile rakip ceza sahasına yerleşmek 20 dakika aldı. Ancak Alper, Volkan ve Topal mikseri, onların yarattığı dinamik oyun, Antep’in Fenerbahçe orta sahasını geçmesini engelledi. Ender de olsa geçtiklerinde ise Kjaer duvarına çarptılar. Alper ve Volkan dinamizmi sağlayınca, Nani ve RVP için hayat daha kolay oluyor. Nani’nin santrfor arkasına, daha doğrusu serbest oyuna geçişi sonrası Souza’nın hücuma destek vermeyişi tartışması da kapanıyor. Çünkü Nani, Alper, Volkan üçlüsü sahada olunca Gökhan ve Hasan Ali’nin oyuna girmeleri kolaylaşıyor. Nani zaten yeni mevkisinde kontrol edilmesi zor bir oyuncu olduğu için 2 rakip orta sahanın çıkmasını engelliyor. Ve Fenerbahçe büyük bir takımın evinde oynaması gerektiği gibi 4 savunma öncelikti 6 hücum öncelikli oyuncuyla oynayabiliyor.

Fenerbahçe hala yarışta

Kağıt üzerinde çok fark yok aslında ama görevlendirmeler ve fiili durum farklılaşıyor. Böyle olunca da Robin van Persie 1 asist 2 golle maçı tamamlayabiliyor. Bundan önceki planda Gomez’i Fenerbahçe’ye RVP’yi Beşiktaş’a verseniz performanslar değişir derken bunu kastediyordum. Ve böyle olunca ‘Acaba RVP bitti mi?’ sorusunu sormak zorunda da kalmıyorsunuz. Plan değişince herkes ve her şey de değişebiliyor. 2 hafta önce ‘Pereira, RVP ve Nani gitsin mi?’ diye sorduğunuzda illa kalsınlar diyene pek rastlamak mümkün olmazdı. Bugün ‘hayır’ cevabını çokça duyabilirsiniz. Bu Fenerbahçe’nin kazancı mı, yoksa anlık bir yanılsama mı? Bunu bilmek zor. Ama şunu söylemek kolay: Fenerbahçe hâlâ yarışta ve hiç de azımsanmayacak bir şampiyonluk şansı var.

YORUM YAZ