MENÜ

Pereira'nın dengesi dağıldı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’ye kontra oynayabileceği imkanları tanıyorsan sorun yaşıyorsun. Dünkü gibi çekilip beklersen Fenerbahçe pozisyon bulsa da kolay atamıyor ve zor buluyor. Ve sonunda sana bir şans mutlaka geliyor. Yeter ki ilk golü yeme. Dün ilk yarıda üretim yok, şut yok. Bunun sebebi, 3’lü savunma değildi, 4’lü de değil. Bunun ilk sebebi, bitmek bilmeyen rotasyonda olgunlaşamayan oyuncular ve oyun. Buna karşı tez olarak birçok örnek verilebilir. Misal Tuchel’in de Chelsea’da bu yıl 13 maçta 13 farklı 11 oynatması gibi. Ama burada durum farklı.

Haberin Devamı

Derme çatma oyun

Bu yıla Fenerbahçe standardında formla başlayan oyuncu sayısı en fazla 5. Tamamı geri dönüş yapması ya da çok gelişmesi gereken oyuncular... Çok değerliler ama çok gelişmeliler. Bunu bu oyun, strateji, şablon rotasyonuyla gerçekleştirmek zor. Kriz çıkıyor. Ama iyi oyuncular maç içinde bir yolunu buluyor. Dün Mesut, İrfan, Ferdi üçlüsünün yaptığı gibi. Bunu da 5 değişiklik paramparça ediyor. Derme çatma, ezberlenmemiş doğaçlama bir oyunu bu kadar değişiklikle uygulamak zor.

Haberin Devamı

Huzur olmadan olmaz

İkinci ve daha önemli sorun ise daha önce yazdığım gibi güvensizlik. Fenerbahçe huzurunu çok uzun süre önce kaybetti ve bunu bulamıyor. ‘3’lü ve Mesut’ üzerinden oluşturulan baskı, hocanın bozulmaya zaten fazlasıyla yatkın olan dengesini dağıttı. Böyle olunca son 4 sezonda oynadığı 96 maçın sadece yüzde 47’sini tamalayabilmiş olan İrfan Can oyundan çıkarılırken Mesut’a ‘Ben böyle bir şey görmedim’ diyor. (Evet sahanın en iyisiydi) Ama plan, huzur, dirayet... Bunlar olmadan olmaz.

YORUM YAZ