MENÜ

Pereira takımı anlamıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nani, Diego, Robin van Persie’nin penaltı sonrası Pereira’ya sarılışı ve en çok da Diego... 4 gollü bir galibiyette ıslıklı protestoyla karşılandılar. Destekleyenlerin ne olursa olsun hâlâ şampiyonluk mücadelesinde olan takıma sırtını dönmesi normal mi? Normal değil ama seyirciyi suçlamak da çok mümkün değil. Çünkü plansızlık var. Apaçık görülen, kadronun kağıt üzerindeki kalitesiyle örtüşmeyen bir plansızlık. Geçen yıl Emenike’yi ıslıklayan, reddeden taraftara ‘Seneye Nani ve van Persie’ gelecek deseniz muhtemelen Emenike’yi de alkışlarlardı. Fakat bugün durum daha da içinden çıkılamaz hale geldi.

Beşiktaş’la birlikte en iyisi

Bu durum, hafta içinde Galatasaray karşısında kaçan net pozisyonlarla zirve yapmış olabilir. Ancak asıl konu bu değil. Mevzu Fenerbahçe’nin Zico sezonu dahil Aziz Yıldırım döneminde başlangıçtaki Löw dönemi ve Ersun Yanal sezonu dışında oyun olarak kendisini seyircisine asla beğendirememiş olması. Seçilen oyunlar istenen lezzette olmayınca kurban olan yıldızlar oluyor en çok. Bu 3 oyuncu için mazaret üretiyor değilim. 3’ünü toplasanız bir Semih Şentürk etmiyorlar, o ayrı... Konu Pereira’nın top Fenerbahçe’deyken nasıl oynanacağına dair bir bariz planının olmayışının etkisi. Top rakipteyken Beşiktaş’la birlikte Türkiye’nin en iyisi ekip, bunca yıldıza rağmen hücumda belirlenmiş, ezberlenmiş, sindirilmiş şablonlarla oynayamıyor. Çünkü bir planı yok. Böyle olunca Volkan’ın çalımları ve dalışları dışında herkes boşa kürek çekiyor. Keçiboynuzu bir oyun.

Kurban yıldızlar

İşte bu yüzden, Pereira’nın ‘Beşiktaş da puan kaybedecek’ ya da ‘Galatasaray kalemize hiç gelmedi’ açıklamaları manasız kalıyor. Pereira’nın anlamadığı konunun rakipler değil, bizzat Fenerbahçe olduğu. İşte bu yüzden taraftar ‘Biz şampiyon olacağız. Geri kalan sıralamayı diğer takımlar belirlesin’ diyen Yanal’ı ve onun oyuna bakışını özlüyor. Konu bu. Kurban da yıldız transferler. Aziz Yıldırım eğer görevde kalacaksa önce bunu bilen bir lideri takımın başına getirmeli. Yine transfere dalıp bunu ihmal edecekse, gerek yok. Söylediğinin aksine bir takımı şampiyon yapan önce teknik direktördür. Planı ve liderliği ile.

YORUM YAZ