MENÜ

Pereira, Molde'ye iki kez yenilmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Molde’de Fenerbahçe’yi zorlu hava koşulları ve zemini suni çim olan bir saha bekliyor. Bunlar, temsilcimizi nasıl etkiler?

‘Çalışma sisteminin sınavı olacak’

“Sıcaktan soğuğa gitmek oyuncuları fazla etkilemez. Çabuk uyum sağlayabilirler. Bu konuda normalde bir zorluk yaşanmaz. Ancak zeminin suni olması, Fenerbahçe açısından sıkıntı çıkarabilir. Aslına bu bir nevi Pereira’nın çalışma sisteminin de sınavı olacak. Sezon başında ve sonrasında kas gruplarına yönelik özel çalışma yapmadığı söylenen Portekizli, eğer bu zeminden alnının akıyla çıkabilirse, bir sakatlık yaşamazsa bir anlamda çalışma sisteminin de gereksiz yere eleştirildiğini söyleyebilir. Fenerbahçe’nin yaş ortalaması yüksek. Özellikle çok genç ve yaşlı oyuncularda bu zeminde eklem ve bağ sorunları yaşanabiliyor. Eğer Pereira doğru çalışmaları yaptığını söylüyorsa, oyuncular da bundan minimum etkilenecektir.”

Mersin karşısında uzun bir aradan sonra beğeni kazanan bir futbol sergilendi. Aynı oyun planı, Molde’ye karşı da işler mi?

‘Avrupa’da denge oyunu esastır’

“Mersin İdman Yurdu maçındaki fark, rakibin gücünden bağımsız olarak orta saha merkezindeki oyuncuların kullanılış şekli oldu. Fenerbahçe bu karşılaşmada ön libero kullanmadan oynadı. Her ne kadar Souza ve Topal’ı bu başlıkta sınıflandırsak da performansları ‘iki yönlü orta saha’ydı. Bu ikilinin hücuma katılışı en çok Nani ve Diego’yu etkiledi. Pas opsiyonu buldukları için top ezmediler. Dolayısıyla daha akışkan bir oyun izledik. Molde maçında biraz daha dengeli, biraz daha oyun merkezini geri alan bir oyunda sakınca yok. Çünkü Avrupa’da rakip kim olursa olsun denge oyunu esastır.”

Fenerbahçe’nin Molde maçında alacağı olumlu ya da olumsuz bir sonuç, Trabzonspor karşılaşmasına nasıl yansır?

‘Stratejiler aynı olmaz’

“Molde, grubun flaş takımı. Fenerbahçe maçında yüksek yüzdeyle isabet bulup, hızlı akınlar yapmışlardı. Pereira’nın bu maçta daha önce uygulattığı oyuna dönmesinde bir sakınca yok. Suni çimi de göze aldığında bu tip bir stratejiyi izleyeceğini düşünüyorum. Molde’ye iki kez yenilmez. Bunun planlarını yapmıştır. Trabzonspor ise dağınık bir görüntü çiziyor. Saha içinde de, dışında da büyük sorunları var. Oyun stratejisi de oturmuş değil. Sadi Tekelioğlu muhtemelen defansif bir strateji planlayacaktır. Bu da Fenerbahçe’nin yeniden Mersin maçındaki tempolu oyununa dönmesi için yeterli şartları sunuyor. Bu şartlarda tüm avantajın Fenerbahçe’nin elinde olduğunu söyleyebiliriz.”

Norveç’teki şartlar göz önüne alındığında, teknik kapasitesi yüksek Van Persie mi yoksa yüksek fizik gücüyle ön plana çıkan Fernandao mu tercih edilmeli?

‘RvP ve Nani yedek oturabilir’

“Açık söylemek gerekirse, Van Persie’yi bu maçta dinlendirmek mantıklı. Hatta Nani de kulübede oturabilir. Bu zeminde daha minyon oyuncuların rahat ettiğini biliyoruz. Volkan Şen’in ilk 11’de başladığı, Alper’in de yine ileri üçlüde olduğu bir plan daha makul gözüküyor. Her ne kadar minyon tarifine hiç uymasa da Fernandao’nun, Volkan Şen ve Ozan Tufan ile uyumu nedeniyle bu maçta ilk
11 başlaması sanki daha doğru. Çok güçlü bir oyuncu. Çok dengeli bir vücudu var. Dolayısıyla zemin ve hava şartları onu, Van Persie’yi etkilediği kadar etkilemez. Sakatlık geçirmemiş olsa, Markovic de bu zemin için ideal bir oyuncu sayılabilirdi. Ancak bu kadar adale sakatlığı sonrası onu bu zemine çıkarmak doğru olmaz.”

YORUM YAZ