MENÜ

Pereira hayal dünyasında...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Portekizli hocanın kafasında başka bir lig var sanırım. Kendi hayal dünyasında yaşıyor. Ben başkan olsam, bu oyun mantalitesiyle Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağını garanti etse, işi ona verir, kupayı kazanınca gönderirim.

Fenerbahçe için her hafta yeni bir yazı yazmaya gerek yok anlaşılan. Oyuncu tercihlerinden bağımsız bir kısırlığa mahkum edilmiş Fenerbahçe. Her maça ayrı yazı yazmak gereksiz. Vitor Pereira 1-0’lık bir oyun istiyor. Pereira bunu istiyor. Pereira bu oyundan memnun. Bunu açıklıyor.

Peki Shakhtar maçlarında neden bunu oynamadı? Bu oyun eğer bu sezon bir maçta oynanacaksa o da Shakhtar maçı olmalıydı. Zira takım daha birbirine tam uyum sağlamamıştı ve bir şekilde Şampiyonlar Ligi’ne adım atmak lazımdı. Neden bu savunma oyunu o maçta oynanmadı?

Eğer o maçtaki mağlubiyet bu yeni oyuna sebep olduysa... Bakın o hiç olmaz. Çünkü ligdeki rakiplerin kalitesi Beşiktaş hariç o hızda bir hücum vaat etmiyor. Yani sebep buysa Pereira’nın lig analizi çok yanlış demektir.

Pereira’nın kafasında başka lig var sanırım. Başka bir dünyada, kendi hayal dünyasında yaşıyor.

Özür beklemek

Deniz Çoban’ın özür dilemesi ve hakemlerden bunu hep yapmalarını beklemenin yol açtığı yara büyük olacak. Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun hakem 6’lısını alıkoyması ceza hukukunda karşılığı olan bir suç. Peki bunu neden yapıyor ve bu hakkı nasıl buluyor kendinde! Çünkü o da hesap sorup özür duymak istiyor. Misal Antep’in ofsayt itirazlarını duymuyor, hissetmiyor dahi. Çünkü herkes mağdur ve aynı zamanda en güçlü. En güçlü olduğunu düşünenin aynı zamanda en mağdur hissettiği yerde herkes kendi hukukunu uygular. Ve herkes de böyle seyreder. Hukuk olmazsa böyle olur. Herkesin kendi hukuku.

Normal şartlarda söylemez sanırım


Diğer taraftan erkek ve kadın olmakla ilgili söylediklerini eşinin rahatsızlığının verdiği ruh haline veriyorum. Kolay değil. Normal şartlarda böyle bir şey söylemeyeceğini düşünmek istiyorum. Zaten bir özür de diledi. Ama şunu söyleyebilirim: Şişme kadın yakmalar, ‘kadın gibi yaşamak istememeler’ hatta ‘kadına kadın diyememeler’ o saçma ‘bayan’ uydurması ve sürekli kullanılan cinsiyetçi bir dil. Bunlar en önce suçtur. Ancak sadece erkeklerin suçu değil. Bu vahşi ve aşağılık durumda misal seyircisiz maç cezalarında bizzat kendisini 2. sınıf kabul edip statları dolduran 10 binlerce kadının da rolü var. Maalesef acı ama gerçek olan bu.

3 çakılı

Fenerbahçe topa sahip olup rakip yarı alana geçtiği zaman manasız bir alan parselasyonu ortaya çıkıyor. Öncelikle topu Diego, Gökhan ve Alper’den başka taşıyabilen yok. Rakip alana geçip de kafayı kaldırdıklarında ise başka bir durum ortaya çıkıyor. Fernandao, Van Persie ve Souza birbirlerine çok yakın ve sabit bir şekilde ceza sahası içinde duruyor. Hareketli değiller. Pas opsiyonu yaratılamıyor. En iyi ihtimalle top içeri şişiriliyor. Ancak top herhangi birisine gelse dahi indirecekleri bir oyuncu yok. Ya direkt bir kafa şutu çıkaca, ya da bir uzak şut. Fenerbahçe’nin bunun dışında tek pozisyonu var. İlk yarıda Gökhan’ın ortasına Fernandao’nun kafası. Bunun dışında hiçbir üretim yok. Pereira’nın, haziranda ‘hücum oynayacağız’ derken söylediği bu değildi herhalde.

Faul belası

Türkiye’deki en temel sorun hakemlerin çok fazla düşünüyor olması. Ve de topa sertlikle oyunu sabote etmeyi ayırt edememeleri. Fazla düşündükleri için kuralları özellikle de kart uygulamalarını yapmadıkları için faul, taktiğin bir parçası oluyor. Faul taktiğin bir parçası olunca oyunda da pas ve şut kadar önemli opsiyona dönüşüyor. Bir savunmacı faulü markajın bir parçası olarak görünce de oyunun gazı kaçar. Hakemler eğer özür dileyecekse bunu konuda dilemeli ve oyuna böyle bakmaktan vazgeçmeli. (Bkz Melo’nun İtalya’da balına gelenler.)

Şampiyon Ligi kazansa gider

Ben, herhangi bir kulübün başkanı olsam; İlahi bir güç Pereira’nın bu oyun mantalitesiyle Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağını garanti etse, işi ona verir kupayı aldığı günün akşamı görevine son veririm. Çünkü 3 kez üst üste Şampiyonlar Ligi’ni kazansa da maçı seyretmeye kimse gelmez. Bu gösteriyi bugünün dünyasında satamazsın. Mümkün değil.

YORUM YAZ