MENÜ

Oyuncular ikna olmuş

Abone Ol Google News

Bugünün oyuncuları uygulayabilecekleri bireysel taktik ve plan istiyor. Basit direktiflerle uygulanabilecek birer görev. Ve bu görevin takımın genel oyunundaki yerini ve önemini de hissetmek, bilmek istiyorlar. Yani basit şablonlarla 3. bölgeye ulaşmak. Orada da işi çözecek yardımlaşma. Teknik ekibin bu yönde geliştirdiği repertuvara ikna olmak istiyorlar. İş burada bitmiyor evet, ama burada başlıyor.

Haberin Devamı

‘Aslanım, kaplanım’ tatmin etmiyor

Seyrettiğim 3 hazırlık maçının sonunda şunu söyleyebilirim. Her dakika takımdaki oyuncuların plana biraz daha fazla ikna oldukları izlenimini alıyorum. Aynı anda hem Caner hem de Thiam’ı, hem Ferdi hem de Sadık’ı bir plana ikna etmek kolay değil. İşte bugün büyük takım teknik direktörlüğü buradan başlıyor. Artık ‘aslanım, kaplanım’ dolduruşları bugünün oyuncusunu tatmin etmiyor. Tabii ki birbirinden farklı seviyelerde 3 rakiple oynandığı gerçeğini unutmuyorum. İlk maçta savunmadan topu çıkarmakta zorlanan ekip ikinci maçta baskılı bir oyuna dönebildi.

Tüm oyuncular plana sadık

Haberin Devamı

Alanya maçının ilk yarısında çok fazla orta deneyince akın verimliliği düşük kaldı ama 2. yarıda ayağa oynayınca işin rengi değişti. Antalya maçında ise Thiam’ın destek/hareketli santrfora döndüğü andan itibaren ceza sahasına pas oyunuyla birlikte verimlik iyice arttı. Erol Bulut henüz potansiyel kadrosunun tamamını kullanamıyor ama hem fizik hem de mental anlamda belirgin değişiklikler yaptığı açık. Tecrübeli ve genç oyuncuların tamamı plana sadakat gösteriyor ki, bu en temel zorunluluk. Tabii sezon farklı. Yönetim ve sportif direksiyon sakin kalmalı. Enerjiyi saçma tartışmalara harcamanın getirdiği yıkımı 2 senedir yaşıyorlar. Artık Bulut ve ekibine sükunet ortamı yaratmak gerekliliğine onlar da ikna olmuşlardır.

YORUM YAZ