MENÜ

Ortaklığın parlaması

Abone Ol Google News

Galatasaray maça set oynayarak oyunu gitgellere bırakmamaya çalışarak soğukkanlı başlamak istedi. Ancak bunu biraz fazla abarttılar. Neredeyse uyuşuktular. Robinho’nun Douglas’la ortaklığıyla attığı gol de onları uyandırmadı. Ancak penaltıdan sonra kendilerine geldiler. Biraz da kaçındıkları oyuna dönerek. Sivasspor’un savunmadan hızlı bir şekilde Robinho’ya topu ulaştırabildiğinde konuk ekip, baskıya takılıp bunu yapamadıklarında Galatasaray’ın orta sahada rahat olduğu bir oyuna döndü. Bu gitgeli Galatasaray lehine çeviren Feghouli-Belhanda ortaklığının parlamasıydı. Ndiaye onlara yakın oynadı, Onyekuru’nun hep uyanık olması Galatasaray’ı öne geçidi. 4-2’ye gelene kadar oyunu dakika dakika aldılar. Galatasaray’ın savunma ya da santrfor sorununu çözdüğünü söylemek doğru olmaz. Ancak Feghouli ve Belhanda’yı kazanmak, yapılabilecek en iyi transferden daha fazlası demek.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray ikinci yarıda 41 puan bulabilir mi? İşte soru bu.

Maçın starı

Çok adaylı maç. Onyekuru maçı bitirdi. Robinho yürüyerek takımını ortak etti. Belhanda kalite kattı. Ancak belirleyici Feghouli’ydi. Bir oyuncudan fazlası olabileceğini nihayet ispatlayan performanslarından birini daha gördük.

Haberin Devamı

Maçın olayı

VAR’ın çok belirleyici olduğu bir maç daha. Ancak bu VAR işini doğru anladığımız konusunda şüphelerim var. VAR olmasaydı maç şu skorla biterdi ya da puan durumu böyle olurdu tespitleri doğru değil. VAR bir düzeltme sistemi değil entegre bir bir sistem. VAR ile artık hakemlik değişti.

Kısa mesaj

Santrfor en büyük eksik kabul. Ancak Galatasaray’ın savunma rotasyonu sanırım daha büyük problem. Galatasaray, Türkiye’de son dönemdeki maçların çoğunda atmadığı için değil, tutamadığı için zorlanıyor.

YORUM YAZ