MENÜ

Orta saha belirleyici olur

Abone Ol Google News

Bu kadar kısa bir arada takımı bu kadar yenilemiş olmak hem de teknik direktörü de değiştirmek aslında sizi favori yapmaz. Ama ligde hemen herkes aynı durumda olduğu için durum farklılaşıyor. Erol Bulut hakkında beni olumlu yönde şaşırtan en önemli olgu tek bir plana kendini sıkıştırmaması. Başta denediği 3’lüyü doğru oyuncular tam hazır olduğunda yeniden deneyebilir. Özellikle Lemos, Novak ve Sosa tam hazır olduklarında. Bugün değil tabii.

Haberin Devamı

Gustavo’nun rolü önemli

Bugün, Caner ve Gökhan’ın kontrolde olduğu sol kanadını daha fazla öne çıkaran bir oyun izleyeceğiz. Ozan ve Gustavo’nun orta sahada 2’li mi oynayacakları yoksa 3. bir oyuncunun destek mi olacağı belirleyici olabilir. Her iki ihtimalde de Gustavo’nun ağırlıklı olarak savunmaya ne kadar yakın olacağı önemli. Bulut, muhtemelen hızlı hücuma dayalı bir oyunla başlar.

Ozan, ekstra olabilir

Böyle olursa Rodrigues ve Ferdi’nin iki kanattan Thiam’ın boşalttığı yerlere girişleri ve Caner’in ortalarında sızacak Ozan gibi ekstra oyuncular belirleyici olabilir. Öte yandan bu sene eğer Fenerbahçe şampiyon olacaksa savunmada ve hücumda duran top/yan top performansları temel etken olacak.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Thiam’ın ikinci santrfor ya da soldan gelen adam olarak oynaması Fenerbahçe hücumunu kontrol etmeyi zor hale getirir. Direkt markaja girdiğinde etkisi aynı olmuyor. Şu anda Valencia hazır olmadığı için ona destek verecek Rodrigues’in performansı önemli.

Kısa mesaj

Tam hazır takım yok. Herkes yolda düzelmeyi umuyor. Sıkışık fikstürde en iyi antrenman maç olacak. Başta az kaybeden, yüklemeyi doğru yapıp az sakat veren kazanır.

YORUM YAZ