MENÜ

Önde baskının getirdiği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon 90 dakikalar boyunca 2. ve 3. bölgede kazandığı top kadarını herhalde ilk 25 dakikada kazanmıştır. Hamza hoca döneminde zaman zaman bu seviyeye çıkabiliyorlardı, fakat Denizli döneminde bu ilk kez oldu. Bu top kazanmalar doğal olarak akın sürekliliğine yaradı. Böyle olunca Sneijder’in patronajı devreye girdi. Selçuk rakip kaleye yaklaşınca orada topa sahip olmak ve alanı enine kullanmak mümkün oldu. Linnes ve Sinan’ı uyumlu bir hücum ikilisi olarak kullandılar. Hakan da onların açığını kapattı.

Antep ağır kaldı!

Gaziantep, Galatasaray’ın arkada bıraktığı alanlardan neredeyse hiç yararlanamadı. Topla ağır kaldılar ve pasla çıkamadılar. En fazla yapabildikleri topu taça atmak oldu. Umut’u kağıt üzerinde solda ama akan oyunda Burak’ın yanında gördük. Olcan da çizgi yerine içe doğru oynadı. Çünkü Galatasaray sürekli sağından geldiği için Antep de kendi soluna kaydı ve sağ kanadı içeri girmek zorunda kaldı.

Antep’i ilk yarıda sadece bir kez çıkarttılar ancak onda da göbekten pozisyon verildi. Bunda Donk’un geniş alanda oynama konusundaki tecrübe eksikliğinin payı büyük. Sorun Chedjou ve Hakan’ın arasına kaçan top olarak gözükse de Olcan ve Linnes bu kadar çıkarken, Hakan ve Chedjou onların arkasını kaparken orada takımın ‘çapa’sının takımın mesafelerini koruyan adamın Donk olması lazım.

Burak’ın dönüşü!

Yani bu oyunda onun Mehmet Topal ya da Melo performansı göstermesi gerekli. Tabii bunun Antep’in golünden önce sadece bir kez olduğunu da söylemek lazım. Galatasaray çok az açık verdi. Hücumda ise kazanç taraftarla Burak arasında kopmaya başlayan duygusal bağın topuk golüyle yeniden kurulmaya başlanması oldu. Galatasaray’ın en çok ihtiyaç duyduğu konu bu. Burak’la barış lazım.

Linnes belli ki özellikle iç saha maçlarında Denizli’nin hücum silahlarının başında gelecek. Taktik sadakati %100. Bu çok net görünüyor. Çizgiye indiğinde penaltıya doğru çıkardığı paslarla özellikle Sneijder ve Selçuk’u fazlasıyla pozisyona sokabilir. Takımın ona, onun takıma alışması lazım.

DONK’un da iyi niyetinden hiç şüphe yok. Ancak çıkışlarda Selçuk’la mesafe ve kademesini iyi ayarlaması şart. Kasımpaşa’da önlibero oynamakla sürekli saldırmak zorunda olan Galatasaray’da orta saha oynamak başka işler. Antep’in golünde olduğu gibi kaybolmaması lazım.

SiNAN ilk yarıda yanlış hiçbir şey yapmadı. Bununla da kalmadı, hep en basit ama etkili olan seçeneği tercih etti. Bunlar çok önemli özellikler. Denizli tedrisatından en çok yarar sağlayan oyuncu o. Bundan önceki maçlarda da bazı anlarda zirve yapıp sonra uzun süre görünmüyordu. Çok kısa sürede bu konuda büyük ilerleme sağladı. Basamakları 4’er 4’er tırmanıyor. Kafamdaki soru işaretleri de azalıyor. Dün mükemmele yakındı.


YORUM YAZ