MENÜ

Olağanüstü takımın göstergesi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Simon Kjaer belki sizi olağanüstü bir takım yapmaz. Ama çok iyi bir takım kurmaya niyetlendiğinizi gösterir.

17 yaşından bu yana hep Avrupa’nın süper takımlarına aday olan bir oyuncu... Wolfsburg’a, Palermo’dan 12 milyon Euro’ya transfer olduğunda Avrupa’da şaşıranlar az değildi. City ya da United transferi daha beklenen bir aksiyondu. O kendisi için doğru olan projeyi seçti.

Lille performansı da her seferinde övgüye değerdi. Fransa Ligue 1’in en iyileri arasında yer aldı. 26 yaşında bu seviyede bir oyuncu için fiyatı yüksek değil. Fenerbahçe açısından yüksek meblağlı bir transfer olsa da.

Kjaer’in iyi bir lider stoperle yan yana oynaması durumunda (muhtemelen böyle bir oyuncu da alınacak) geçilmesi zor bir hat kurmak mümkün. Nerede duracağını bilen, güçlü, özellikle hızlı ve sürekliliği olan bir oyuncu. Teknik olarak da hiç yabana atılacak tarafı yok. Bu tabloda onun gol yüzdesinin, potansiyelinin çok altında kaldığını düşünüyorum. Doğru duran top organizasyonlarıyla Fenerbahçe’de başka bir seviyeye çıkabilir. Başta da söylediğim gibi transferin Kjaer’le başlaması nasıl bir takım kurmaya niyet edildiğini anlatıyor. Ancak öyle bir takımın maliyetinin nerelere varabileceğini de işaret ediyor.
Çünkü Aziz Yıldırım’ın lig sonunda ‘geçen sene 50 milyon Euro harcasaydım şampiyon olurdum’ deyişini hatırlamadan edemiyorum. Bu transfer neredeyse iki katının harcanacağını gösteriyor.

YORUM YAZ