MENÜ

Olağanüstü bir geri dönüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk 7 haftasında 21 puanın 12’sini kaybeden Fenerbahçe, son 5 haftada 15 puan to plamayı başardı. Bu olağanüstü bir geri dönüş. Dick Advocaat ve ekibi önce Kjaer’in kendisine gelmesiyle savunmayı düzeltip kötü oynadığı 0-0 oyunlarında direnç sağladı. Bu direncin üzerine orta ya da karambolle değil pasla asistle gole çevirme yüzdesini mükemmel seviyeye çıkardı. Ki geçen seneden en büyük fark bu. Dün ilk 4 isabetli şuttan 4 gol çıkarmayı başardı Fenerbahçe. Rize maçına kadar son 5 haftada 3.75 şutta 1 gol attı. Geçen sene 8.6’da 1 atıyordu.. Ve dün diğer büyük değişiklik geldi. Rize’de 0-1’i de oynayabildiğini gösterdi. Rakibin üzerine gidip pas yaparak...

Aatif lig listesinde!

Mehmet Topal’ın 1 asist ve1 asist pasıyla hücumcu orta sahaya dönüştüğü bir oyun oldu. UEFA listesine giremeyen Aatif, Dick Advocaat’ın lig listesine girdi ve oyunun kaynağı olmayı başardı. Rize’nin İsmail’le çok iyi kullandığı sol kanadında iki yönlü görevini yapıp sıklıkla geriye yardıma gelen ve bu tehdit nedeniyle Şener’den hücumda aradığı desteği hiç alamayan Sow, ilk yarıda hat-trick yaptı. Hem de 2 hafta öncesinde Fenerbahçe’nin hücumumda olmazsa olmaz görünen Lens’in pozisyonunda. Yine bir kilit pasla Aatif’ı gören Alper ve Souza’daki değişim ise zaten birkaç haftadır dikkat çekiyor.

Ozan seviyeyi yükseltmeli...

Öyle ki Alper’in kanatta, Aatif’ın santrfor arkasında başladığı oyunda Advocaat, çok geçmeden yer değişikliğini yaptı. Orta saha Alper’i aradı zira. Şimdi Ozan’ın formayı alması için seviye yükseltmesi gerekecek. Sanırım İstanbul’da gelen Alanya beraberliğinin ardından durumun bu noktaya geleceği düşünülemezdi. Hani Advocaat’ın, “Benden iyisini bulabileceklerini düşünüyorlarsa yarın hemen yollayabilirler” dediği maçtan bahsediyorum.

YORUM YAZ