MENÜ

Okan Buruk ideal merkezi buldu

Abone Ol Google News

İlk yarı boyunca Torreira’nın iki stoperini birkaç kez ‘açılın çok yakın duruyorsunuz’ der gibi uyardığı dikkatinizi çekmiştir. Baskı yapan Ümraniye için baskılanması mecburi alanı o kadar dar tuttular ki, rakibin işini kolaylaştırdılar. Zaten kanatlarından bu anlamda yardım alamayan Galatasaray için büyük dert oldu bu. Aslında Torreira ve Oliveira varken doğru genişleyerek baskıyı kırmak çok kolay olabilirdi. Ama bunu yapmadılar. Korkunç bir pas hatası sarmalına girdiler. Yine de Ümraniye bir savunma hatasıyla Seferoviç’e net bir şans hediye etti. Bundan da yararlanamayınca iş çözümsüz kaldı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Mertens Akbaba değişikliği ile başlamak doğruydu. Galatasaray oyunu aldı. Ancak bu kez de hücumda genişleyemediler. Boey ve Aanholt iç koridorda kalıyordu ama Yunus ve Kerem de… Stoperlerin birbirine yakın olması gibi. Az da olsa bu koridor paylaşımını içli dışlı doğru yaptıklarında da bu kez çizgiye inemediler. Mertens’in solda topu aldığında bir iki kez Aanholt’u çizgiye gitmesi konusunda uyarışı herhalde sizin de dikkatiniz çekmiştir. Emre Kerem değişikliği bu sıkıntıyı gidermek üzerineydi sanırım. Belli oranda sonuç da getirdi. Gomis’i merkezde birebir bırakabildikleri ender anlardan birinde Aanholt’un çizgiden içeri ani dönüşüyle maçı kurtardılar. Gomis’in vuruşu gerçekten harikaydı.

Haberin Devamı

Okan Buruk ideal merkezi buldu. Şimdi kanatlardaki 4’lüyü daha efektif, oyunu genişletecek bir rol paylaşımına ikna etmesi gerekiyor. Bunu yapamazsa olmaz. Yaparsa ne ala.

YORUM YAZ