MENÜ

Oğuz Han

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oğuzhan’ı asist krallığında çok önlere çıkaracak bir oyun seyrettik. Böyle bir pasörünüz varsa çok olağanüstü golcülere dahi ihtiyaç duymayabilirsiniz. Her seferinde kendisini boşa atıp rahat biçimde topla buluştu. Çok büyük bir hızla optimumu buldu ve en doğru şekilde pasını verdi.

Ancak ligin en yüzdeli hücum hattı beklenmedik bir vuruş hamlığı sergiledi. Lige hücum gücünü başka bir boyuta taşıyan keskin bir bitiricilikle başlayan Gomez ve rahatlatıcı destekler Sosa ve Olcay’ın kötü şutları Oğuzhan’ın servislerini hep taça çıkardı.

Zidanevari bir oyun

Belki geldiği günden bu yana en ‘Zidanevari’ oyunuydu ‘hala gerçekten’ genç yıldızın. Sonunda onu da kıskandıracak bir soğukkanlılıkla ceza sahası ön çizgisinde topu çıkarılamayacak şekilde ‘yuvarladı’. Büyük oynadı...

Koşmalarına gerek kalmıyor

Beşiktaş bölüm bölüm de olsa ön alanda presi en iyi yapan takım. Hücum ve savunma birbirinden hiçbir anlamda ayrı değil. Alan paylaşımı iyi, baskı için koşmalarına gerek kalmıyor neredeyse. Doğru ve bütün olarak hareket ediyorlar. Bu oyun Oğuzhan’ı çok rahatlatıyor. Top kapan adam bile yapıyor onu. Onun liderliğinde hızla doğru paslaşarak kaleye kadar iniyorlar. Akını bitiremezlerse, yerleşimleri topu kazanmak için çok çaba sarf etmelerini, geri koşmalarını, kahramanlık yapmalarını da gerektirmiyor. Şablon hemen yeniden topu kazanmak için şanslar veriyor. Bu yapıda Sivas’ın orta sahada top kayıplarının rekor seviyeye çıkması da normal.

Akın sürekliliği üst seviyede herkesten farklı Beşiktaş’ın.

Kahraman Rhodolfo

Tabii böyle bir oyunu dizayn ederken mutlak olarak skor beklersiniz. Çünkü Burhan, Aatif, Eneramo gibi bir hücum gücü her halükarda 1-2 pozisyona girer. Ve böyle akan bir oyunda Rhodolfo’nun kahramanlığına da ihtiyaç duyulmaz. Beşiktaş bu baskıdan sadece bir penaltı golü çıkarabildiği için oldu bu kahramanlık. Açık söylemek gerekirse Aatif’in ayağından aldığı top o kadar inanılmaz ki, ilk bakışta net olarak kırmızı ve penaltı olduğunu düşündüm birçokları gibi. Meğer tereyağından kılın izini dahi bırakmadan çekip almış.

Oğuz Han’ın sanatçılığını taçlandıran da onun bu ince kahramanlığı oldu.

YORUM YAZ