MENÜ

Normalden çok uzak

Abone Ol Google News

Şenol Güneş, ortalama üstü bir pas takımına karşı, bir baskın takımı saha sürdü. Bu, Kaan Ayhan, Çağlar ve Melih’le defakto bir 3’lü savunma önünde tüm unsurlarıyla direkt oyunu hedefleyen bir ekipti. Muhtemelen Hakan Çalhanoğlu ve Mert Hakan’ın bu takımı koşturacak pasları atmasını, ekibin de baskıyla kaptıkları topların işe yarayacağını düşündü. Ancak bu olmadı. Macarlar topu beceriyle çevirip bizim planımıza alan ve fırsat bırakmadılar.

Haberin Devamı

Turnuva hedef üzerine

Öte yandan hocanın bu planı hem rakibin oyunu hem de bu organizasyonun mantığı açısından anlaşılabilir. Çünkü aslında UEFA Uluslar Lig bir açıdan da hazırlık/dostluk maçlarını bir hedefle yapmak için düzenlendi. Yani oyuncu ve oyun denemek için bu doğru bir sahne. Ancak işin yürümeyeceği hemen anlaşılmışken düzeltmeye gitmeyişinin üzerinde durmak gerekir.

Toptan değiştirmek gerek

Takım Mahmut ya da Ozan’a ihtiyaç duyduğunu hemen gösterdi. Çünkü aslından 6 ya da 8’de Mert Hakan ve Emre’nin bu yapı içinde görev yapması kolay değil. Arkadan top yapacak oyuncu az. Önde durak olacak pivot yok. Olmadığı anda yapıyı toptan değiştirmek gerekirdi. Ama 3 değişiklik hakkı işi bozdu.

Haberin Devamı

Gole şapka çıkartılır

İkinci yarıda hocanın müdahelesi sonucunda ortaya bir oyun çıkmayışına bakınca şunu düşündüm: Şenol Hoca belki de hazır olmayan kadroya top oynatmanın imkansızlığını görüp rakibe pusu kurmaya karar verdi. Ama ne olursa olsun orta sahada topa hakim olacak bileklere ihtiyaç vardı. Yenilgiyi Uğurcan dışında hak ettik. Ama Szoboszlai’nin sanat eseri kıvamındaki golüne o da şapka çıkarmıştır.

YORUM YAZ