MENÜ

Nihayet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mersin’nin iflasın eşiğinde dolaşan kulüplerimizden biri olduğu ve hafta içinde yaşanan antrenman boykotu gerçeği, dünü, özellikle de ilk yarıyı anlatmaz. Çünkü artık ligdeki en yaygın klişe toptan terse dönmüş durumda maalesef...Yani: Artık Türkiye Süper Ligi’nde zor rakip yok... Bu finansal şartlarda olamaz da zaten. O yüzden dünkü maçı anlatan Pereira’nın yeni bakış açısıdır. Oradan okumalı. Çünkü bugüne kadar Fenerbahçe’nin oyununu belirleyen rakipler olmadı hiç.

Bu oyunun kahramanları Alper, Hasan Ali, Gökhan’dı belki ancak stratejiyi işleten Topal ve Souza’nın kullanılış tarzı oldu. Bu, doğru olan yol. Pereira buradan yürümeli.

En etkili hücum oyunu

Bugüne kadar oyunu Pereira’nın stratejileri belirledi. Konu rakibin durumdan ziyade, Pereira’nın strateji tercihi, oyuncuları kullanma şeklidir. Souza ve Topal’ın ön stoper değil, birer orta saha gibi oynatma kararı hocanındır. Ve her iki oyuncu da ceza sahası dalışları ve oradaki varlıklarıyla rakip savunmanın dengesini bozabildiklerini göstermiştir. Fenerbahçe sadece savunma kanatlarını kullanarak değil orta sahalarını da kullandığında bu zincirleme bir reaksiyona sebep oldu. Diego ve Nani bu iki oyuncunun hücuma dahiliyle pas opsiyonu buldu ve top ezmekten vazgeçtiler. Van Persie markajda kalmadı. Uzun çapraz toplarla savunma beklerini de pozisyona soktu takım, hızla ve pasla çıkarak da. Fenerbahçe’nin bugüne kadar oynadığı en varyasyonlu hücum oyunu oldu bu. Bununla da kalmadı bu 2 orta sahanın oyunun içinde kalışları ön alan presi de yarattı.

Taraftarın beklentisi karşılandı

Nakoulma’nın oyuna girişi sonrası ön alan baskısını uzun topla aşan Mersin İdmanyurdu oyunun boyunu uzatmayı sağlayana kadar, yani 60 dakika iş çok iyi yürüdü. Bolca pozisyon, goller ve taraftarın uzunca süredir beklediği oyuna yakın bir performans. Burada eksik kalan İdmanyurdu’nun baskıyı uzun toplarla kırdığında doğru pozisyonu alıp etkili kontralar yapmak oldu. Hızlı çıktılar belki ama fazlasıyla doğaçlama olunca skoru artırmak mümkün olmadı. Bu oyunun kahramanları Alper, Hasan Ali, Gökhan’dı belki ancak stratejiyi işleten Topal ve Souza’nın kullanılış tarzı oldu. Bu doğru olan yol. Pereira buradan yürümeli.

YORUM YAZ