MENÜ

Muslera'yı heyecanlandırdılar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ritimsiz pas oyunu intihardır. Ancak ezbere ve yüksek süratle top çeviriyorsanız kendinizden daha kaliteli bir rakibi pasla zora düşürürsünüz. Hamzaoğlu, Emre, Sneijder, Selçuk, Melo orta sahasını tercih edince Kocaman’ın pas takımı için iş çok zorlaştı. Kocaman Galatasaray 11’ini esame listesinde gördüğünde planını değiştirmeliydi normalde. Ama başka bir planı da yok. Hatırlarsınız... Terim bu plana yine bir Aykut Kocaman takımı önünde dönmüştü.

İlk yılında 4’lü orta sahaya Arena’daki Fenerbahçe maçında karar vermiş ve 3 gollü bir galibiyet kazanmıştı. Her ne kadar Hamzaoğlu’nun o ayarda bütün kulvarı kullanabilen iki beki olmasa da bu orta saha Konyaspor’a hem hücum hem de savunma yönünde çok ağır geldi. Açık söylemek gerekirse yarısı emekli olmuş, yarısı gelişmesini tamamlamamış bir ekip gibi göründüler. Topu pasla çıkaramadılar. Çıktıklarında doğru pas tercihlerini doğru zamanlamayla yapamadılar. Sonuç, ilk yarıda ceza sahası içinden vuruş yapamamış, kaleyi sadece 1 kez, o da çok cılız bir şekilde bulabilmiş bir ev sahibi. Diğer yandan Emre (sonra Hamit), Selçuk, Melo, Sneijder’in tamamının içinde olduğu akınlar. Bu yapıyı Burak ve Umut’un sürekli orta sahaya verdiği destekle sağladıklarını söylemek lazım.

İştahlarını kaybetmediler


Hafta içinde Arsenal’in çaresiz bırakan pas sürati ve baskısı sonrası Konya fazla yumuşak geldi...

Galatasaray’ın iştahı da planı kadar iyi ve skordan etkilenmeyecek şekilde sürekli olunca harika bir lige dönüş oyunu oldu. Galatasaray açısından en çok sevinilecek olan şey de bu. 70’e kadar 5-0’da bile geri basmadan oyunu devam ettirmeleri. Tabii bir de kalecisi. 75’ten sonra Konya pozisyonlar bulabildi. Ama Galatasaray, Muslera’yı heyecanlandırmış belli ki. Uruguaylı eski günlerine döndü ve kolaylıkla gol olabilecek 2-3 pozisyonu basitmiş gibi kurtardı.

YORUM YAZ