MENÜ

Mükemmel bir puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlıspor ilk yarıda rakip ceza sahasına 15 orta yaptı. Bunların büyük çoğunluğu takım arkadaşlarına ulaştı. Yediği 15 golün 8’ini kafa vuruşlarından kalesinde görmüş bir takıma karşı fazla orta girişimi mantıklı olabilir. Ancak bu kadar rahat inerken bölgeye orta yapmak yerine pas atmak çok daha mantıklı olabilirdi. Belki de zemin onları buna zorladı.

Galatasaray psikoloji olarak yıkılmış bir şekilde oyuna başlayabilirdi.

30. saniyede Webo’nun yarım metreden içeri atamadığı pozisyon konuk ekibi baştan yıkabilecek bir psikoloji yaratabilirdi. Aziz Nando maçın 28. saniyesinde bile bu kadar konsantre olabildiği için Galatasaray puan durumunda bu durumda. Onsuz bu savunmayla iş çok zor olurdu.

Orta yerine pas atsalar...

Ev sahibinin özellikle sağ beki Vrsajeviç’i oyunun sürekli içinde tutarak yaptığı hücumlarda Galatasaray orta sahasının herhangi bir direnç gösterememesi ilginç bir durum ortaya çıkardı. Hemen her seferinde Osmanlı, Galatasaray ceza şahsı içine girdi. Son pasları yapacak alan ve imkan da buldular. Ancak merkezden geldiklerinde acele
top kullandılar, kenardan geldiklerinde ise pas yerine orta yapmayı tercih edince, oyunu skora yansıtamadılar. Dediğim gibi zemin onları zorlamış olabilir.

Riekerink üzülmemiştir

Herhalde Riekerink bu skordan bu oyun sonrasında mutsuz olmamıştır. Burada Riekerink gibi Galatasaray’ın sahadan etkilendiğini iddia edenler olacaktır. Ancak Osmanlı’nın daha dinamik, daha paslı ve daha hızlı oyununun bu zeminlerden çok daha fazla etkilendiği kesin. Galatasaray’ın geçen haftalarda orta saha ve savunmasında verdiği açıklar göz önüne alındığında Osmanlı’nın normal bir zeminde yapabilecekleri çok daha korkutucu olabilirdi. Bu 1 puan Galatasaray için bu oyundan sonra mükemmel.

YORUM YAZ