MENÜ

Mehmet Demirkol: Fenerbahçe'de önce ekol yerleştirilmeli

Abone Ol Google News

Futbolda şu anda yaşanan kriz, Fenerbahçe için şans da olabilir. Planlama için geniş vakit, FFP’de UEFA’nın yumuşaması, gündemin soğuması; yönetime birçok hamle yapma imkanı verecek.Sezon başında Emre Belözoğlu dönmüştü. Sıkıntı, onu temel oyuncu olarak kullanmaktı. Şimdi de Caner ve Gökhan’ın adı geçiyor. Bu iki oyuncu, yardımcı olsunlar diye takıma geri çağırılabilir. Fenerbahçe’nin bulması gereken bir sol bek ya da teknik direktör değil; peşinden gidilecek bir ekolü yerleştirecek bir yapı. Güçlü bir sportif direktör, yıldız adayı bir hoca.

Haberin Devamı

Futbol değişkenleri çok olan bir oyun. Ancak hiç bu kadar çok bilinmeyenli olmamıştı. 1 Temmuz’da transfer dönemi büyük bir ihtimalle açılmayacak. Dolayısıyla kontratları biten oyuncular ayrılmaları halinde başka bir kulüple çalışamayacaklar. Hatta kiralıktan dönenler bile asıl kulüplerine tescil edilemeyecekler. Bu yüzden ligin ve transferlerin nasıl ve zaman başlayıp biteceğini tahmin etmek imkansız.

İyi değerlendirilmeli

Bitmeyen bir kriz yaşayan Fenerbahçe için bu aslında bir şans da olabilir. Planlama için bu kadar geniş bir zaman ve FFP konusunda UEFA’nın yumuşaması Ali Koç yönetimi için arayıp da bulunmayacak fırsat. Ayrıca gündemin soğuması da taraftarın normalde karşı çıkabileceği birçok hamleyi yapmak konusunda yönetime şans verecek. Bunu iyi değerlendirmek lazım.

Haberin Devamı

Eskiler gelebilir ama...

Geçen yıl Emre Belözoğlu’nu takıma katmak önemliydi ancak onu temel oyuncu olarak kullanmak zorunda kalmak işi zorlaştırdı. Şimdi de Caner ve Gökhan Gönül isimleri geçiyor. Bu iki oyuncuyu yardımcı olsunlar diye takıma çağırmak başka, temel oyuncular olmalarını istemek başka. Fenerbahçe daha önce kendisine hizmet etmiş yıldızlarını göreve çağırabilir. Ancak bunu yegane yöntem olarak görmek bir gelecek ‘vizyon’u olamaz. Ersun Yanal, Emre, Caner, Volkan Demirel... İşi bunun üzerinden çevirmeye çalışmak yanlış.

Tampon oluşturmak şart

Fenerbahçe’nin bugün bulması gereken bir sol bek, bir teknik direktör değil. Bulunması gereken peşinden gidilecek bir ekol, bu ekolü yerleştirip kurumsallaştıracak bir yapı. Bunu daha önce de yazdım. Fenerbahçe için adı geçen teknik adamlardan hiçbiri direkt Ali Koç’la çalışabilecek güçte değiller. Mutlak bir sportif direksiyon, bir futbol yönetim şeması oluşturmak Başkan’la teknik direktör arasında işlevsel bir yapı/tampon oluşturmak şart.

30 yıldır olduğu gibi

Sportif direktörün güçlü bir isim olması lazım. Zico ya da Aykut Kocaman gibi. Teknik direktörün ise gelecek vaat eden bir yıldız adayı... Bu yapıyı tüm unsurlarıyla kurmadan ‘o gitsin bu gelsin’ 30 yıldır olduğu gibi devam eder. Biz de 3 ayda bir takıma geri dönmesi gereken eski yıldızların isimlerini listeleriz.

YORUM YAZ