MENÜ

Max Kruse ile müthiş olurlar

Abone Ol Google News

Vedat Muriç’in ligin ikinci yarısında potansiyelden gerçek performansa geçişinin, Rizespor’un Okan Buruk’la oynamaya başladığı oyunla birebir bağlantısı var. Önde ikinci topları alan, akın sonlandıran pas trafiği iyi kalabalık oyun, Vedat’a iyi uydu. Ve Vedat bu oyunun oynanmasında temel rol oynadı. Vedat sezonun en fazla ikili mücadele kazanan oyuncusu. Sırtı dönük oyunu biliyor. Ancak en önemlisi misal Rodrigues, Kruse, Moses arasında hepsinin bir takım olmasını sağlayacak becerikli ve dinamik bir bağlantı oyuncusu olabileceğini öngörebiliriz. Vedat kaç gol atar bilmiyorum. Ama Kruse’yle birlikte sahada olacağına eminim. Ve hem arkasındaki hem önündeki oyuncuların, birkaç farklı oyunda en büyük destekçisi olacağını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Cocu varken gelse...

Geçen sene Cocu’nun oyun sistemine transfer edilmiş olsa muhtemelen yedek olurdu. Ancak Ersun Yanal’ın patentli oyununda Vedat’ın iş yapabilme ihtimali çok yüksek. Bu transfer Okan Buruk’la ikinci yarıdaki oyuna uyumunun sonucu. Eğer Yanal başarılı olursa muhtemelen biz Kruse’nin mi Vedat’ın mı önde oynadığını anlamayacağız. Rolleri bütünleşecek. Ancak böyle olursa olur.

Haberin Devamı

5 katına gidebilir

Peki Vedat transferi pahalı mı? Eğer başarılı olursa çok ucuz. 5 katına satabilirsin. Eğer başarısız olursa ortaya çıkacak batıkta 3.5 milyon Euro’nun lafı olmaz. Fenerbahçe’nin bu transferde Yanal’ın istediği oyuna Vedat’ın uyumu kadar önemli bir diğer avantajı ise oyuncunun adanmışlığı. İşini seviyor ve saha içindeyken hayatı futboldan ibaret oluyor. Ve hedefleri var. Geçtiğimiz 4-5 ayda bunu gördük. Başka bir sahnede başka bir Vedat...

YORUM YAZ