MENÜ

Marcao'yu aradılar

Abone Ol Google News

Marcao’nun olağanüstü bir stoper olduğunu iddia etmiyorum. Ancak Galatasaray’ın orta saha havuzunun -geçen haftaki karşılama oyunları dışında- oyuna hükmetmesi gerektiği maçlarda yerine konulamaz bir önemi var. Marcao temiz ayaklı. Tek pasla rakip ön alan baskı denemelerini anlamsız kılabiliyor. Rakip de bu konuda güvenini kaybediyor. Marcao’nun bir dipling ve bir pasla yapabildiğini Galatasaray 5-6 kişiyle pasla yapmaya çalışıyor. Ve Taylan&Berkan ikilisi her ne kadar çok iyi niyetli işler yapsa da eksik kalıyorlar. Bu çerçevede dün Davidson ve Efecan’ın yıpratıcılığını iyi kullanan Bülent Korkmaz, Galatasaray’ın oyun kurmakta yaşadığı zorluğu iyi kullandı diyebiliriz.

Haberin Devamı

Alanya’nın üstünlüğü var

Burada belirleyici olan da şu: Galatasaray kötü oynamadı ama kadro mühendisliği açısından, en azından bu aşamada orta saha ve savunma oyun kurma becerisi, karşılama/bozma oyunları dışında yeterli değil. Galatasaray hiç kötü oynamadı ama direkler dahil isabetli şutlara 5’e 4 Alanya’nın üstünlüğü var. Ayrıca Galatasaray’ın 6 engellenen şutu var. Ki bu da şut soğukkanlılığı hakkında bir şeyler anlatıyor.

Haberin Devamı

Mohamed-Halil olabilirdi

Aynı zamanda Alanya’nın 1.08 gol beklentisine 0.92 ile cevap verilebilmiş. Bu çerçevede Terim’in bu denge oyununda orta sahayı alamamışken ve salt ortalar üzerinden giderken Mohamed’i Halil’in yerine değil yanına oyuna olması belki de bir kısa yol çözümü olabilirdi. Geriden hızlı ve etkili oyun kuramazken bu bir yöntem olabilirdi

Bülent Korkmaz’ı da kutlamak lazım. 1-0 önde geçtikten sonra dahi ileride geniş alana oyunu yaymaya çalıştılar. Rakibi kalelerinden Mustafa’nın şutu dışında uzakta tuttular. Hak ettiler.

YORUM YAZ