MENÜ

Mantıklı ama riskli

Abone Ol Google News

Şartlar nedeniyle Lemina ve Seri ile yola devam edilmek isteniyor. Şu anki durumda iki oyuncunun da yeniden kadroya katılması futbolcu kalitesi açısından mantıklı. Galatasaray'ın geçen yıl ikinci yarıya başladığı format 2.70'lik bir puan ortalaması getirmişti. Pandemi olmasa belki bu 2.70 olmasa da yüksek bir ortalamayla lig tamamlanabilirdi. Burada sıkıntılı olan Lemina'nın sağlık durumunun çok güvenilir olmayışı, Seri'nin de sağlam bir 3'lünün parçası olarak verdiği performansı, işler kötü giderken veremeyişi. Yani birinin sağlık, diğerinin istikrar problemi var.

Haberin Devamı

Marcao ve Luyindama...

Bu iki oyuncuyu tamamlayacak, öndeki oyun kurucu önemli. Arda her ne kadar fit dursa ve kafası son derece rahat görünse de merkezde oynadığında sol kanattaki etkiyi bugüne kadar yapamadı. Ancak bu yapamaz demek değil, zihin olarak hazır olursa bu lig seviyesinde Belhanda'dan çok daha fazlasını verebilir. Burada asıl önemli olan yeni sağ bek transferiyle birlikte savunmanın hangi istikrarda olacağı. Eğer Marcao-Luyindama merkezini lig boyunca mümkün olduğunca çok kullanabilirse bu Galatasaray'ın orta sahasını da olumlu etkileyecektir.

Haberin Devamı

Terim'den, Piri hamlesi

Tabii ki fazla maç oynanacak olması sakatlık sebebiyle sık sık fire veren Galatasaray için de sorun olabilir. Zannediyorum Fatih hoca kondisyoner ekibini değiştirerek bu duruma müdahale etmek istiyor. Daha fazla sprinte dayalı bir oyun için planlamarını Scott Piri üzerinden yapıyor. Ancak bu 9 aylık bu kadar sıkı bir fikstüre ne kadar çare olur bilmek zor. Bu tabi sadece Aslan'ın sorunu değil, 21 takımlı ligde bütün ekipler için geniş kadroyu dayatıyor.

YORUM YAZ