MENÜ

Kupadan ders alınmış

Abone Ol Google News

Salı günü oynanan maç hem Terim hem de oyuncular için iyi bir prova oldu. Oyun hızlarını artırmaları gerektiğini bundan daha iyi bir sekilde göremezlerdi. Linnes’le sol kanadı kullanmaları biraz Malatya’yı şaşırttı. Linnes’in içe dönerek oynayışı geniş alanda hücum eden Galatasaray’ın merkezde çok adamla seçenek yaratmasını kolaylaştırdı. Elde Emre, Fegouli, Belhanda gibi seçenekler olduğunda beklerin işin içine girişi çok şeyi değiştiriyor. Malatya ise Fernando daha iyiydi. Guilerme ve Adem gibi 2 ayağı iyi oyuncuya rağmen oyunu kanatlara açıp Galatasaray’ı koşturamadılar.. Ve Galatasaray bu tablo içinde sağdan sola ve tersi yönde topu daha hızlı dolaştırdı. Malatya savunmasını enine iyi açtılar ve araya sızma yaptılar. İlginç bir sonuç da N’Diaye’nin olmayışının ön alan baskısını azaltmayışı oldu. Hatta oyun daha akışkandı. Yapılması gereken her şeyi, herkes yaptı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Luyindama ve Marcao’suz Kadıköy’de plan ne olacak? Onların olmayışı planı genel olarak değiştirecektir. Terim daha dengeli bir oyun arayacaktır.

Haberin Devamı

Maçın starı

Aslında oyunun hızlanması asıl faktör. Bu plan içinde en çok parlayan oyuncu da Linnes oldu. İki penaltı ve bir çarpma da olsa 3 gole etki eden Diagne’nin de en azından tartışmaları erteleme ve moral açısından iş yaptığını söylemek lazım.

Maçın olayı

Salı günü oynanan maçtan sonra Terim’in çizdiği plan yapılması gereken her şeyi içeriyordu. İlginç olan ligin ilk yarısının en formda teknik direktörü Erol Bulut’un Terim’i ve Galatasaray’ı şaşırtmak için hiçbir şey yapmayışı.

Kısa mesaj

Taktik açıdan mükemmele yakın bir oyun izledik. Oyuncuların istediği bu. Net görevler, net roller, iyi paylaşımlı bir taktik. Terim’e tebrikler.

YORUM YAZ