MENÜ

Kriz direktörü

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu hamlesi, birkaç boyutta anlamlı. Tecrübeli oyuncunun mutsuz olduğu, problem yaşayan oyunculardan biri olduğu iddiası, bu hamleyle yalanlanmış oldu. Fenerbahçe’nin eldeki futbol karakterleri arasında, taraftarın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Ve takım içinde saygı gören bir kariyer. Ancak uzun vadede Fenerbahçe’nin yeni bir arayış içine gireceği de kesin. Bu konuya girmeden evvel, TFF’nin kuralları kapsamında Emre Belözoğlu’nun ne yapıp ne yapamayacağına bakmak lazım.

Haberin Devamı

Risk taşıyor

Saha kenarında teknik direktör gibi davranacak, ayağa kalkıp direktifler veremeyecek. Çünkü bu teknik adam ya da yardımcısı tarafından yapılabiliyor. Fenerbahçe adına demeç veremeyecek. Aslına bakarsanız, Fenerbahçe’nin Emre Belözoğlu hakkında dün yaptığı ‘takımı çalıştırdı’ açıklaması bile risk unsurları taşıyor. Erkan Zengin konusu hâlâ taze.

Hedefi idari taraftı

Emre Belözoğlu, dünyanın önde gelen hocalarıyla çalışmış, futbol kariyeri oldukça derin özel yeteneklerden biri. Tabii teknik direktörlük bambaşka bir iş. Her iyi, hatta büyük futbolcunun teknik direktör olabileceğine dair bir garanti yok. Emre de bugüne kadar yaptığı açıklamalarda genelde teknik değil de idari tarafa yönelebileceğinin sinyallerini veriyordu. Belki yukarıda anlattığım kapsamda kısa vadede Fenerbahçe’de teknik konularda söz sahibi olabilir. Ancak ben orta-uzun vadede bu ihtimali düşük görüyorum.

Haberin Devamı

Sürpriz yerli hoca

Peki orta-uzun vadede Fenerbahçe ne yapacak? Yabancı teknik adamlar özellikle de Fenerbahçe için adı geçen marka isimlerin hemen hemen tamamı ellerinde bir transfer listesi ve bütçeyle masaya oturuyorlar. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durum sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da herkesin malumu. Bu ekonomik sıkıntıda ‘evet’ diyecek birilerini bulmak oldukça zor. O yüzden Fenerbahçe’nin sürpriz yerli bir isimle Emre Belözoğlu-Volkan Demirel ikilisini buluşturup şartlara uygun bir planlamaya girişmesi daha akla yatkın.

YORUM YAZ