MENÜ

Konsantrasyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eskişehir maçı, Fenerbahçe’ye bir hayli yaramış. Değişen kadroya karşın güzel zemini iyi kullanan, takım savunmasıyla Bursa’yı oynatmamayı kafasına koyan Fenerbahçe istediğini aldı. Son 10 dakikadaki 6 stoperli oyun ise Kartal’ın zekasının ürünü...

Eskişehir karşısında skor olmasa da oyun açısından yaşanan bozgundan sonra Bursaspor’la oynamak belli ki konsantrasyon zirvesi yapmış.

Oyuncuların henüz yakın hafızasında bulunan Kadıköy’deki son maçta yaşanan ızdıraplı oyun da buna yaramış. Bu sebeple Fenerbahçe değişen kadrosuyla daha etkin olabildi.

Kuşkusuz halı gibi zemin de bunda etkili oldu. Diego’nun kaptırdığı topla gelen gol dışında, aldığı/tuttuğu onca top, çalımları, gole yol açanda da olduğu gibi çokca faulünde bunu görmek mümkün. Top kontrolüne giriş dersinde uzun süredir çakan Emenike’nin attığı gol de zeminle ilişkili. Bursa’da çoktandır çok iyi bir takım ve zemin var, bu kesin.

Bursa’nın etkili presiyle başlayan oyunda Fenerbahçe’nin ayakta kalışı: Kadlec’in hemen hiç çıkmadan Egemen’e yakın durup Fernandao’yu zayıflatması ve Volkan’ın kanalını kapatışıyla, Egemen’in tüm takım savunmasını %100 etkileyen varlığıyla alakalı. Gökhan’ın kendi standardında yarım pozisyon çıkıp defans adamı olmasıyla da... Tabii Selçuk’un ön stoperliğinde Topal’ın iki yönlü oynayabilmesiyle... Ligin en etkili orta sahalarından birine sahip Bursa’yı durudurabildiler. Diego’nun varlığıyla uğraşan Ozan Tufan’ın hücuma fazla katkı yapmayışı da onlara yardım etti.

İsmail Kartal’ın Diego’ya şans verişinde Alper ve Kuyt gibi iki mücadeleci oyuncunun varlığı da rahatlatıcı öğeydi. Bu deplasman için geç gelen ama güçlü bir plan. Tabii böyle zeminler bulduğunuz sürece.
İkinci yarıda 5 stoper özellikli oyuncuyla savunmaya yerleştiler bu kez. Emenike’nin dengesiz oyunu (faul, yere yatış, vuruş tercihi vs) yerine Sow’la sahada olsalar muhtemelen kontraları daha da etkili olabilirdi.

Zaman zaman baskı yediler. Şenol Güneş, Bakambu ve Emre’yle Alves ile Gökhan’ın arasına çalışmak istedi. 2 pozisyon bulabildi. Fakat bu da yetmedi İsmail Kartal’a... Bekir’i Alper’in yerine aldı 84’te. 4 net, 2 alternatif 6 stoperle girdi 84’e. Orta sahada pas yapacak 1 oyuncu bırakmadı. 1 sol, 1 sağ bek ve 1 de kaleci. Geriye Sow ve Kuyt kaldı. Bunu Çatladıkapıspor-Bayern maçında yapsa ‘olur’ denmez. İsmail Kartal oldurdu. Tam 10 dakika böyle oynadı.

YORUM YAZ