MENÜ

Kısır döngüye dönüştü!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin 11 haftada 11 farklı kadroyla seçtiği baskı/direkt oyun yöntemi ligin başında işe yaradı. Özellikle 0- 0’da ve skor avantajı varken. Ama özellikle 0-1’de eğer savunma 3’lüsü önde rakibi kapayıp çıkışları engelleyip, akın yenileme konusunda bir avantaj sağlayamıyorsa çok riskli sonuçlar doğuruyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor maçının başında ve geçen hafta 75 dakika Alanya’yı çıkartmazken bunu çok iyi yapmışlardı. Ancak önce Trabzon’da, ‘maç 23’te bitti’ mesajını takıma verince…

Üstüne de Alanya’ya karşı üretemeyip ilk açıkta rakip golü bulunca psikoloji değişiyor. Üstüne hem geçen hafta hem de bu hafta ilk 2 kaleyi bulan şut gol olunca… Psikoloji iyice bozuluyor. Kim ve Szalai çok iyi oyuncular ama Bonucci-Chiellini tecrübesinde değiller kuşkusuz. Psikolojileri sağlam kalamıyor.

Sorun 3’lü savunma değil

Böyle olunca dün iki sorun ortaya çıktı:

1- Öncü hamle/geri çekilme tercihlerinde hem hata yapıldı, hem bireysel hareket edildi, hat bozuldu

2- Rossi (1.70), Pelkas (1.75), Valencia (1.77) üçlüsüne sürekli savunmadan uzun top atıldı.

Haberin Devamı

3- Bu iki sorun birbirini tetikleyen bir kısırdöngüye dönüştü. Yani Konyaspor ‘kapanalım nasıl olsa gelemezler’ dedi. Halbuki kapanarak 2-0’ı koruyamayız dedirtmek lazım. Fenerbahçe’nin sorunu 3’lü savunma değil. Baskı/direkt oyunu orta sahasının tamamlamakta zorluk çekmesi. Rotasyon sakatlık vs. sebebiyle form tutamama… Bu stratejiyi 4’lüyle de oynasanız sorun aynı sorun.

Soner’in golde Guilherme’nin serbest vuruştaki olağanüstü becerisi sonrası Palut’un alan oyununun Fenerbahçe’nin tüm sinir uçlarına dokunduğunu söyleyebiliriz. İlk yarıda farkı büyütebilirlerdi. 4’lü de olsa böyle olurdu.

YORUM YAZ