MENÜ

Kilit adam Caner

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Emre sahada olduğu sürece belli bir standardı tutturuyor. Topu ayağında tutmak ve pas yapmak isteyen İsmail Kartal’ın en vazgeçilmez oyuncusu o. Dolayısıyla Emre, 90 dakika sahada olmalı. Hele de Atiba gibi olağanüstü bir form karşısında dururken. Onun Veli’yle kurduğu ortaklık an itibarıyla Beşiktaş için vazgeçilmez. Necip’in sağ bekte Töre’nin dışarıda olduğu bir kanat Caner için biçilmiş kaftan. Eğer Sow biraz kıpırdanırsa geçen seneki etkinliğe ulaşabilirler. Onların özellikle ters kanada yapacakları ortalarda Kuyt geçen sene başındaki gibi olacaksa pozisyon çıkar. Aksi taktirde orada Emenike’nin yer alması lazım.

10’a kulübe gözükecek

Beşiktaş önde basarak Fenrbahçe’nin top yapmasını engellemeye çalışacak. Pas opsiyonu fazla ama delici orta saha eksikliği Alper’i Diego’nun önüne geçiriyor. Türk pasaportu avantajı da göz önüne alındığında Brezilyalı muhtemelen yine kenarda oturacak. İsmail Kartal için santrforda Emenike tercihi, Ersan karşısında avantaj yaratması açısından ilk akla gelen seçenek olur. Ancak ön alan baskısından zaman zaman uzun toplarla çıkmak zorunluluğu doğacağını unutmamak gerekir. Eğer geçen seneki mücadaleci oyununa dönecekse Emenike tercihi mantıklı olur. Ama bu seneki formu olacaksa Webo’nun pivot özellikleri daha etkin olabilir. Bu tamamen Kartal’ın antrenmanda hissettiği formla alakalı bir seçim.

Beşiktaş’ta sıkıntı var!


Beşiktaş kadro sıkıntısı çekecek. Gökhan’ın yokluğu, Sosa’nın da forma giymeyeceği düşünüldüğünde büyük kayıp. Sosa kanatta da oynayabilen bir oyun kurucu olarak Biliç tarafından özellikle istenmişti. Pektemek de olmadığına göre o bölgede Kerim görev yapacak. Ve o kalibrede bir hamle oyuncusu kenarda olamayacak. En yakın aday ise Cenk.

Tempoları yetersiz ama...

İsmail Kartal Alves’in sabotajından önce de Galatasaray’ın dökülen savunmasını zorlayamamıştı. Bir ayda 3 kez 4 yiyen Galatasaray’ı oyun olarak yıktı ama skor ve pozisyon olarak zorlayamadı. Fenerbahçe sezon başından bu yana hemen hiçbir forvetini demarke şekilde pozisyona sokamıyor. Çünkü pas yapıyolar ama boşa çıkma ve çıkartma konusunda çok eksikler. Temposuzlukları ve hareketsizlikleri buna izin vermiyor. Şimdi ligin en tempolu takımı karşısına çıkacak. Şu ana kadarki planla işleri zor. Ama rakibin eksiklikleri birçok imkan sağlıyor. Maçın kilit oyuncuları Caner ve Kuyt. Hollandalı eğer geçen sene başındaki formuna dönerse sorun yok. Ama aksi taktirde yerine Emenike oynamalı. Webo da santrforda... Caner gibi bir silahı kullanmak için her türlü yolu denemeli.

YORUM YAZ