MENÜ

Kartal şanslıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsmail Kartal, Bursaspor maçının ikinci yarı planıyla sahadaydı. Kuyt’ın yokluğu; pozisyonunun değil Fenerbahçe’de hatta ülkede alternatifsiz olan Caner’i yerinden oynatıyor. Önde Kuyt’ın yerine geçiyor. Kim ne kadar eleştirirse eleştirsin son 3 teknik direktör için Kuyt böyle önemli işte.

Caner’in sağ öndeki varlığı Gökhan’ın kullanımı açısından da çok önemli. Emenike ona o kanalı açamıyor. Caner ise içeri girip bekini oraya çekerek ve pas duvarı olarak bu işi mükemmel yapıyor. Zaten ilk yarıdaki az sayıdaki akın da buradan geldi. Yerleşik oyunda Fenerbahçe’nin en iyi oyun planı bu. Çünkü dün özellikle 2. yarıda da görüldüğü gibi Emre ve Topal’ın üzerinde
2 savunmacı olunca Fenerbahçe defanstan top çıkarmakta dahi çok zorluk çekiyor. Sıklıkla uzun vurmak zorunda kalınıyor. Durum buyken ortadan akın geliştirmek neredeyse imkansız. Bunu ancak Gökhan açabiliyor.

Değişiklikler etki etmedi

Ancak Eskişehir çıkarken kaptırınca gol Gökhan’ın kanadından değil, soldan geldi. Lawal top kaybetti. Topal, Hasan Ali’ye, onun ortasında ise asist Sezgin, gol Yumlu. Hem asisti, hem golü Eskişehir’in iki stoperi yaptı yani.

Eskişehir’in ikinci yarıda iyice artan baskısı Fenerbahçe orta sahasına hiç top yaptırmamaya başlayınca İsmail Kartal önce Kuyt’ı sonra Selçuk Şahin’i oyuna aldı, Caner ve Emre’yi çıkararak. Caner’i yerine çekmedi. Hasan Ali’yi tuttu, Emre yerinde de Selçuk’u. Bunun Fenerbahçe’nin orta sahada pas yapmasına, oyunu ele almasına, orta kalitesine bir katkısı olmadı tabii. Zaten İsmail Kartal’ın amacı da defansif dirençti. Bu yetmezdi.

Bu denklemden sadece Emre Güral’ın olağanüstü golüyle kurtulmuş olması Fenerbahçe’nin şansı. Zira Eskişehir çok net şanslar buldu ve harcadı.

YORUM YAZ