MENÜ

Kartal kazandı

Abone Ol Google News

İsmail Kartal’ın ön alan baskısıyla ve hücum alanını genişleterek planladığı oyun çok başarılı oldu. Galatasaray orta sahasını geniş alanda oynamak zorunda bıraktı. Bununla da kalmadı. Boşluğu gördükleri an özellikle Saracchi’nin arkasına Skubiç’le çok etkin sarktılar. Galatasaray’ın kötü maçları oldu ama defans olarak bu kadar dağınık olduğu azdır. Kuşkusuz idealinden çok uzak bir orta sahayla ve Marcao’suz olmalarının payı büyüktü. Emre Kılınç, Arda ve Feghouli olmayınca katmanlı bir eksiklik oluşuyor. Kullandığı her iki orta saha ekibinden de eksik kaldılar çünkü.

Haberin Devamı

Kontrole geçip, geriye çekildi

Konya’nın orta beşlisi hem savunma yönünde yakın hem de açılmalarda çok seriydi. Ömer Belhanda ve Taylan karşılamada hep geniş alanda yakalandı. Hiç olamayacağı kadar rahat demarke paslar attılar. İsmal Kartal’In 2. yarı müdahaleleri bunu daha da iyi seviyeye getirdi. Bireysel fizik mücadele ile başa çıkılamayacak bir pas trafiği oluştu. Buna karşın Konya kontrole geçip geriye çekildiğinde Galatasaray son haftalarda yapamadığı kadar rahat ceza sahası girişleri yaptılar. Diagne muhtemelen eleştirilecektir ama attığı gol ve Linnes’in aldığı penaltıda son anda uzanarak topu çalışı iyi santrfor özellikleri. O olmasa sorun daha büyük olurdu.

Haberin Devamı

Bu zor ama gerekli...

Tabii santrforsuz oynandığında orta sahada kalabalık olma şansı da oluyor bunu unutmamak lazım. Yani sadece sahada olmayanlar değil, diziliş de Konya’ya kalabalık çıkışlarda ekstra şans verdi. Bu uzun ligde en önemli silah savunmada mümkün olduğunca sabit kadrolarla oynamak. Bu zor ama gerekli. Bunun yokluğunda Konyaspor kendi ve rakibin eksikliklerini çok iyi ve önemlisi kalabalık bir direkt hücum planıyla yıktı. Bunu her takım yapamaz kuşkusuz. Ama Galatasaray açısından ilk kez böyle bir karşı plan örneği ortaya kondu.

YORUM YAZ