MENÜ

Kaderi onlar çizecek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her ne kadar Atiba büyük bir eksiklik olsa da Olcay ve Gökhan’ın Galatasaray’ın savunma beklerine yapacağı pres zorluk yaratacaktır. İşin kilidi Sneijder ve Emre’nin Töre ve Olcay karşısındaki başarısında. Oyunun kaderini onlar çizecek.

Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği... Bir de oldukça eksik Arsenal. Hamza Hamzaoğlu’nun göreve geldiği günden bu yana karşılaşacağı en ‘tam’ takım Beşiktaş olacak. Bu sınav ligde direkt zirve rakibiyle karşılaşmanın yanı sıra başka anlamlar da taşıyor. Hamzaoğlu’nun avantajı, Beşiktaş’ın form açısından düşmeye başladığı bir döneme denk gelmesi. Ancak büyük de bir dezavantaj var. Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği maçlarında rakibin ön alanda pres yaptığı bölümlerde hep sorun yaşadı. Selçuk ve Melo’nun Sneijder ve Emre’yle bağını koparan takımlar, Galatasaray’ı Prandelli dönemindeki orta saha bunalımına itiyor.

Ön alan presi hep zorladı

Her ne kadar Atiba büyük bir eksiklik olsa da Olcay ve Gökhan’ın Galatasaray’ın savunma beklerine yapacağı pres zorluk yaratacaktır. Ligin en formda oyuncularından Bosingwa’nın yaşadığı sıkıntıyı unutmak mümkün değil. Sneijder ve Emre’nin savunma beklerine yardımdan hiç vazgeçmemesi gereken bir 90 dakika olacak. Hamzaoğlu döneminde Galatasaray ‘Terim planı’na dönüp rakip kaleye daha kolay gitmeyi başarsa da, Beşiktaş seviyesinde olmasa da ön alan presi yapan takımlar karşısında hep zorlandı. Bu maç sadece zirvede kalma açısından değil, yeni planın geleceği açısından da önemli. İşin kilidi Sneijder ve Emre’nin Töre ve Olcay arşısındaki başarısında. Oyunun kaderini onlar çizecek.

YORUM YAZ