MENÜ

İsyanında haklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, ideal hücum 4’lüsünün 3’ünü kaybetti. Şu ana kadar yerlerini doldurmak bir yana ortada bir plan dahi yok gibi. Sosa bu hücum planının merkezinde olduğu için takıma dönüşü işi nispeten kolaylaştırıyordu ancak birden ve tekrar gitmeye karar verince problem karmaşıklaştı. Bu plansızlık bizim de öngörülerimizi boşa çıkartıyor. Dün, ‘Beşiktaş bu ligin ağası’ dedim. Bugün ortada hücum gücü açısından bir Beşiktaş kalmadı.

Normal şartlarda 31 yaşında bir oyuncuya Türkiye şartları göz önüne alındığında 7.5 milyon Euro’luk bir talip bulursanız onu satmak mantıklı olandır. Hele de bu oyuncu her şartta gitmek istiyorsa. Fakat Sosa bir lokomotif oyuncu. Gomez’in, Oğuzhan’ın oyunlarını farklılaştırmış bir lider. O zaman planı çok iyi yapıp, ayrılmaya karar verdiği anda yeni oyuncuyu açıklamak gerekir. Sosa, Şubat’tan bu yana gitmek istediğini söylüyor. Ülkedeki şartlardan önce ilk gitme nedeni, tüm performansına rağmen bazı yedek oyunculardan dahi az kazanması.

İstanbul zor bir yer

Şenol hocanın temel kadro planlaması konusunda söyledikleriyse daha derin bir sorunu işaret ediyor. Temelde ihtiyaç olmayan yerlere transfer yapılırken, eksik olan stopere ilk 11 oyuncusu alınmadı. Bunun üzerine hücum 4’lüsünün 3’ünün kaybedilmiş olmasına bir isyan söyledikleri. Bu plansızlığa isyanında haklı. Buna itiraz etmek mümkün olmaz. Ancak öte yandan kabul etmek gerekir ki, yönetim planlı devam etseydi dahi, ülke şartları bu planlamaya uymayı çok zorlaştırıyor.

Biz alıştık ama dışarıdan bakan birisi için İstanbul zor bir yer. Havaalanına tarihin en vahşi terör saldırılarından biri yapılıyor. Bir ay sonra ülkenin askerinin tankı, kendi halkının üzerinden geçiyor. Bu görüntüleri bütün dünya izliyor. Dışarıdan görünen bu. Buraya oyuncu getirmek kolay değil.

YORUM YAZ