MENÜ

İspanyol çıkmazı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Morata 34. dakikada, Nolito’nun şahane asistiyle ama Topal’ın ona uzak kalmasıyla golü bulduğunda durum şöyleydi:
%64’e 36 topla oynama.
226’ya 81 başarılı pas.
%90’a %76 başarılı pas oranı.
39.2 km’ye, 38.2 koşu mesafesi.

Top onlardaydı doğal ve karşı çıkılmaz bir şekilde. Ancak gole kadar poziyon aynı ağırlıkta onların lehine gelişmedi.

Bunun sebebi önde basmaya çalışmamızdı. Onlara topu verdik ama kalemizden mümkün olduğunca uzakta tuttuk.

Fakat ne önde ne arkada hava toplarını alamamak sorun oldu. Önde dönenleri de toplayamadık. Ve ‘ne yaparsanız yapın oyuna hükmederler’ kuralı geçerli oldu. Topal’ın da talihsizlikleri, Nolito’nun mükemmel oyunuyla 2 gol yedik.

Sonuç olarak topa bizim sahamızda sahip olmamaları için yaptığımız baskı sadece fazla yorulmamıza yol açtı. Ve yine de topa sahip oldular.

Yine form sorunu

İşte buna İspanyol çıkmazı deniyor.
Bizim de bir çıkmazımız var. İlk yarıda tehlikeli akına dönüşebilecek 2 an var.
Birinde Ozan kaptığı topla 3. bölgeye girerken Burak araya girip topu geri vuruyor.
Diğerinde yine Ozan soldan boş koşu yaparken Oğuzhan topu diğer köşeye ofsayttaki Burak’a atıyor. Bu son toplarda yapılan uyumsuzluk hataları. 2. ve 1. bölgeler de bundan farklı değildi. Burada bir form sorunu var. Uyumsuzluğu büyüten. Ve elde de Beşiktaş metodu dışında bir şey yok.

Futbol tarihine geçti

Arda formda değil. Topu aldığında ne yapacağını bilemiyor sanki. Onu bu kadar sahada tutmak ona iyilik mi? İspanyollar’a karşı onu korumak mı? Yoksa tam tersi mi? Yükselen ‘Arda dışarı’ tezahüratı ve ıslıklara müsaade etmek onu ‘bitirir’ mi? Hayır. Ama onu cezalandırmaktan başka bir şey de değil...
İspanyol seyircilerin ona verdiği destek ise muhtemelen şampiyona değil futbol tarihine geçecek. Tüyleri ürpertecek cinstendi.

Kaç kupa lazım?

İkinci golden sonra bir arkadaş sahaya atlayıp önce Volkan Babacan’a saldırmaya çalıştı. Hemen güvenlik tarafından durduruldu. Paketlenirken de kulübeye doğru saydırmaya başladı.
İspanya’ya yeniliyor diye kulübeye saldırmak için bir ülkenin kaç Dünya Kupası sahibi olması gerekir? 3-4,5?
İzan lazım.

Formada zirve

Üstümüzdeki çok uzun süredir Milli Takım forması değil. Öte yandan, bu seferki durum daha da enteresandı. Hakemin İspanya formasıyla karışacağı gerekçesiyle mavi şort giymemize izin vermemesiyle iki forma karma edilince ortaya ‘Vallahi seyahatten geldim, her şey kirli. Artık ne bulduysam giydim’ modeli bir şey çıktı...

YORUM YAZ