MENÜ

İnanılmaz dönüşüm

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Nakoulma’nın Sabri-Semih arasına yaptığı çok etkili sızmaların Galatasaray’ın başını ağrıtmamasının tek sebebi Muslera’nın yarattığı hiç de nedensiz olmayan korku ve tabii akıllara zarar performansı. Aynı şekilde Pedriel’in de Telles-Hakan arasına kaçışları benzer bir sonuç yarattı.

Hamza hocanın sihirbazlık sınıfına girebilecek Yasin dokunuşuyla gelen gol işi değiştirdi tabii. Messi’nin geçen hafta Boateng’e yaptığına benzer felç edici bir çalımla Servet’i dondurup oyunun stratejisini değiştirdi.

Galatasaray gol aramaktan vazgeçip 2 ağır MİY stoperinin büyüsünün de etkisiyle kontraya yattı. 4-1-4-1’le kendi sahalarına yerleştiler. Nakoulma ve Pedriel koşu kanallarına çıkmayarak tıkadılar ama bu yerleşimden kontra da üretemediler.

Viraj geçildi

Rıza hoca direkt oyuna geçmek için Futacs’ı oyuna alırken Halili’yi çıkarınca Galatasaray’ın orta sahası bir fazla oyuncuyla çıkmaya başladı. Bunun etkisi kompakt oyunun bozulması oldu. Nakoulma rahatlayıp alan buldu. Rıza hoca Tita’yı da oyuna sürünce top iki kutu arasında gidip gelmeye başladı. Ancak pozisyon üretemediler. İki takım da...

Mersin açısında problem uzun toplarda Futacs’ı pivot olarak bir türlü kullanamayışıydı. Galatasaray’ın da durumu çok farklı değildi doğrusu. Burak bayağı düşüktü.

Bundan dört hafta önce bana ‘Galatasaray bundan sonraki 4’ün 3’ünde sadece bir gol atacak’ deseniz, ‘Şampiyon Beşiktaş mı Fenerbahçe mi oluyor?’ diye sorardım. O savunma ve bu kanatlarla hücum 2’den az atmadan maç kazanması olanaksızdı çünkü. Ama Hamza hoca ve öğrencileri olağanüstü bir dönüşüm gerçekleştirdiler. Ve dün en önemli virajı geçtiler.

YORUM YAZ