MENÜ

İnanılır gibi değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Trabzonspor’un gelecek sezon transfer yapılanması nasıl olmalı? Çok para harcandı ama alınan verim beklentinin altında...

Trabzonspor omurgayı kuramadı. Savunma göbeğinde gelinen nokta içler acısı. Ligin en iyi kanat beklerinden Bosingwa stoper oynamak zorunda kaldı. Çünkü topu oyuna sokacak adam bulunamıyor. Orta sahanın ortası için de devamlılığı olan bir tandem yaratmak imkansız. Kevin Constant’tan yararlanamamak en büyük başarısızlık oldu. Geri kalan oyuncular bu yükü kaldırabilecek kıvamda değil. Aynı şekilde ülkenin belki de kağıt üzerinde en çok yönlü hücum ekibi, duran top dışında gol bulamıyor. Ersun Yanal önce omurgayı toparlamak zorunda.

2- Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, erken açılan Avrupa defterinin lige de sekte vurduğu gerçeğinden yola çıkarak gerekirse yedek kadro ile oynanabileceğini söyledi. Bu doğru bir tavır mıdır?

Bu, Trabzonspor kültürüne uygun bir davranış değil. Ayrıca son ihalede 90 milyon Euro seviyesine çıkmış bir naklen yayın bedeli var. Takımların da yayıncı kuruluşa karşı sorumlulukları... UEFA’nın da buna göz yumacağını sanmıyorum. Hiç kimse bir şey söylemese dahi bilinmesi gereken şu: Eğer bunu yaparsanız bir sonraki ihaleye girecek şirket bulamazsınız. Ve önemli bir gelir kapısı kapanır.

3- Trabzonspor’da sezon bitmeden Ersun Yanal gitsin mi, kalsın mı polemiği başladı. Bir değişiklik ne getirir, ne götürür?

Büyük takım teknik direktörlüğü kontratları 10 yıllık olsa da 1 yıllık işler. Başarı umudu olmadan devam edilmez. Ersun Yanal kampanyası başarılı geçmedi. Transferler de dahil. Misal Erkan Zengin ısrarını hiç anlamamıştım hâlâ da anlamıyorum. Yanal eğer gerçekten istediği kadroyu kurabilecekse ve motivasyonu varsa sorun yok. Ancak bundan emin değilim. Biten bu sezondaki lig kalitesine bakıldığında Trabzonspor’un yarışta olmaması inanılır gibi değil.

4- Şu anki ‘ideal kadrodan’ kaç oyuncunun kalabileceğini öngörüyorsunuz, temel ihtiyaçlar nelerdir?

Yabancılardan kalite açısından itiraz edebileceğim hemen hiçbir oyuncu yok. Ancak verim alamıyorsanız kalite neye yarar? Yerli oyunculardan ise Mehmet Ekici, Onur, Hakan, Yusuf ve Sefa dışında Trabzonspor kalitesinde oyuncu yok. Yabancı sınırının gevşemesi sonucunda herkesten vazgeçilebilir.

YORUM YAZ