MENÜ

İmkansız değil

Abone Ol Google News

PSG ani akın yönü değiştirdiğinde, özellikle Neymar’a basit oynama şansı tanındığında yıkıcı bir güçle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak yıkıcı olduğu kadar kırılgan bir takım. Okan Buruk, PSG’nin hücumu geniş alana yaymasını engellemek ister. Hücum kanatlarının orta sahasına destek verip, kanatları tıkaması şart. Puan(lar) Zor ama imkansız değil.

Haberin Devamı

Başakşehir’in Leipzig maçı performansı bu senenin en iyi oyunuydu. Ama yetmedi. Sonrasındaki Antalya maçı da bu virajı dönüş hızıyla kotarılmış bir oyun. Dolayısıyla PSG maçında da eğer tempoyu çok yükseltmezse puan(lar) mümkün. PSG kaybedilen final sonrası Marsilya ve ManU maçlarında sendeledi. Tuchel’in yönetimle büyük uyum içinde olduğunu söylemek imkansız. Verratti, Icardi ve fazlası eksik. Ama tabii takım bu kadar değil.

Çıkarken top kaybedilmemeli

Kritik nokta kontrolü sürekli elde tutmak. Özellikle çıkarken kaybedilecek toplar çok can yakar. Savunma ile orta saha bloğunu kompakt tutmak şart. PSG ani akın yönü değiştirdiğinde, özellikle Neymar’a basit oynama şansı tanındığında yıkıcı bir güçle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak bu oyunu sistematik şekilde oynama garantileri yok. Yıkıcı olduğu kadar kırılgan bir takım.

Haberin Devamı

Duran toplar önemli

Okan hocanın oyunu merkeze yönlendirecek bir huni kurmak isteyeceğini düşünüyorum. Her ne kadar çok değerli oyunculara sahip olsalar da şu ana kadar beklentileri karşılayacak inandırıcılıkta bir üçgen kurmuş değiller. Bu yüzden hoca, PSG’nin hücumu geniş alana yaymasını engellemek ister. Bunun için Başakşehir hücum kanatlarının orta sahasına destek verip, kanatlarını tıkaması şart. Bunun yanı sıra duran topları da iyi planlamak önemli. Zor ama imkansız değil.

YORUM YAZ