MENÜ

İki yaralı dev!

Abone Ol Google News

İsimleri korkunç olsa da form olarak PSG ve Real Madrid’in çok da iyi durumda olmadıklarını söylemek lazım. İki yaralı devin olduğu bir grup bu. Falcao’lu ideal Galatasaray 11’i bu grupta mücadele edebilir. Çok zor ama en zoru değil.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın o bahsedilen çok kolay gruplara kalması istatistiki açıdan imkansıza yakındı. Zira 4. torbada Alman, İtalyan ve Fransız takımları vardı. Dolayısıyla bu ülkelerden gelen diğer 8 kulüpten bir, iki hatta üçünün Galatasaray’ın grubuna gelmesi olasıydı. Yine aynı sebeple Zenit’e denk gelmek de çok kolay olmayacaktı. Kuraya bu açıdan bakmak doğru olur. Ve böyle bakıldığında isimleri korkunç olsa da form olarak PSG ve Real’in çok da iyi durumda olmadıklarını söylemek lazım.

Potansiyelinin altında

Paris Saint-Germain geçen yılki Manchester United bozgunundan sonra tam olarak kendisine gelemedi. Mbappe, Cavani ve Neymar’ın sakatlıkları da onları tarif ederken ağzınızdan çıkacak üç şeyi kullanamamak demek. En azından şu anda. Geçen seneki orta saha yumuşaklığını tamir ettiklerini söylemek de şu anda zor. Dolayısıyla kuvvetli kadro hem oyuncu hem oyun potansiyelinin yarısında değil.

Haberin Devamı

Genetiğinde var

Real ise birkaç 10 yılda bir gelecek bir geçiş krizinde. Hazırlık dönemi performansları korkunçtu. Ligde de tarif edebileceğimiz bir oyunu henüz göremedik. Hazard belki de onu dünyada en iyi anlayacak hocayla çalışıyor. Ama ne oyun, ne de o hazır. Genç transferler Rodrygo, Jovic, Militao, ve Mendy’nin de zamana ihtiyacı var. Dolayısıyla son 20 yılda karşılaşabileceğiniz en uygun Real bu. Tabii ki genetik kodları gereği ne yaşarlarsa yaşasınlar onları finalde de görebiliriz.

Şehir ve stat zor

Club Brugge konusunda çok iddialı şeyler söyleyecek bilgim yok. Ancak stadın ve şehrin zor olduğunu bizzat yaşadığım için söyleyebilirim. 12- 25 milyon bandında 3 genç oyuncu sattılar. Kabaca 24 yaş ortalamalı sert bir ekiple karşı karşıyayız.

Falcao gerek

İki yaralı devin olduğu bir grup bu. Galatasaray’ın Falcao transferini sadece bu grup dahi mantıklı hale getiriyor. Kolombiyalı’nın transferi olursa, Galatasaray’ın ideal 11’i bu grupta mücadele edebilir. Ancak kadro derinliği maalesef yok gibi. Çok zor ama en zoru değil.

YORUM YAZ